Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na festivalu Dixieland v Křižanech zahrají Smetáčkovci i traktor Zetor

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 08. 2010 17:08
  • Školství

Sdílet článek

 

Už pošesté se uskuteční v sobotu 7. srpna od 13 hodin v Křižanech u Liberce hudební festival Dixieland v Křižanech. Vystoupí na něm sedmička jazzových kapel - Liberecký dixieland Old Stars, Oldtimers jazz band, Traditional jazz studio Praha, Ajeto Glass Dixieland Nový Bor, Steamboat Stompers & Zetor 25, The Original Dixieband Slovakia a Sweet & Hot Jazzband Lodź - (Pl).

„V letošním ročníku budeme hostit skvělé Smetáčkovce a jejich Tradicional jazz studio, také bezvadné Slováky z The Original Dixieband Slovakia z Banské Bystrice, a Poláky z Lodže. Dnes je již možno říct, že si i renomované kapely považují za čest zahrát si v Křižanech. Jako překvapení vystoupil vloni speciální „host“ – skutečný traktor ZETOR 25 jednoho místního farmáře, který si zahrál místo bicích se Senior Dixielandem.  Letos „nastoupí“ se Steamboat Stompers,“ doplňuje s úsměvem Jan Zitko, iniciátor akce.

Do dění při dixíku poslední roky dosti podstatně přispívá i spolupořadatel - Občanské sdružení Křižanský trpaslík, které před dvěma lety pro návštěvníky areálu postavilo pro osvěžení kašnu. Pro letošní 6. ročník připravilo sdružení výstavu historických fotografií „Staré Křižany“, která je sestavena nejen z fotografií předválečných, ale zejména z fotografií, které pořídili zdejší dosídlenci.

Program, jehož se zúčastní  od 13 hodin náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová, začíná už v 9.00 hodin – představí se hasiči, místní firmy a spolky se svou činností, regionálními výrobky a řemesly a atrakcemi pro děti. Kapely začnou hrát ve 13 hodin.

Po skončení programu bude pro návštěvníky vypraven autobus − směr Liberec. Odjezd ve 22:00 hodin.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky