Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na EDUCU 2013 přilákalo hledání školy a práce deset tisíc návštěvníků

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 10. 2013 17:27
  • Školství

Sdílet článek

V liberecké Tipsport areně se uskutečnil ve dnech 17. až 19. října veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA 2013 MY JOB LIBEREC. Hledat školu nebo práci si přišlo přes deset tisíc návštěvníků, kteří měli možnost se seznámit s nabídkou více než stovky vystavovatelů.

Sedmý ročník veletrhu slavnostním přestřižením pásky zahájil hejtman Libereckého kraje Martin Půta společně s Alenou Losovou, radní resortu školství, mládeže a zaměstnanosti, která popsala svůj program na veletrhu:

„Poctivě jsem si prošla stánky všech vystavovatelů, ale nejvíce mě zajímaly především ty, které patřily středním školám zřizovaných Libereckým krajem. Musím vystavovatele pochválit, protože jejich expozice hýřily nápadem a dozvěděla jsem se, že i zájem ze strany dětí i rodičů o informace ke studiu byl oproti loňským letům zvýšený. To napovídá, že zejména rodiče začínají výběru školy věnovat větší pozornost, což je velké pozitivum s ohledem na složitou situaci na trhu práce, kdy současné rozhodnutí spojené s výběrem školy může být v budoucnu pro pracovní uplatnění jejich dítěte klíčové,“ míní radní

Vedle expozice vystavovatelů byl návštěvníkům k dispozici informační pult s aktuálními nabídkami volných pracovních pozic, jeho služeb jen za první dva dny veletrhu využilo téměř šest stovek příchozích. Součástí veletrhu byl již tradičně doprovodný program, který zahrnoval na pódiu probíhající prezentaci vystavovatelů a několik kulturních vystoupení. Velký ohlas měla například děvčata Střední školy uměleckořemeslné a oděvní z Liberce.
se svou módní show.  Úspěch slavil rovněž doprovodný program nabízející přednášky, semináře a workshopy. Oceněny byly také expozice vystavovatelů. V kategorii nejlepší expozice školy zvítězila Technická univerzita v Liberci, za nejlepší expozici firmy bylo vybráno stání personální poradenské společnosti Kompetenz.

Veletrh EDUCA 2013 skončil v sobotu odpoledne. Osmé pokračování se uskuteční opět v říjnu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky