Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na budově kraje visí na výraz podpory a solidarity vlajka Izraele

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 10. 2023 10:30
  • Rozvoj

Sdílet článek

Na Blízkém východě se v posledních dnech odehrávají boje mezi Izraelem a Palestinou. Liberecký kraj proto dnes na terase 3. patra budovy krajského úřadu vyvěsil vlajku Státu Izrael jako výraz podpory a solidarity s tamním civilním obyvatelstvem. Aktu vyvěšení se zúčastnili přítomní krajští radní – hejtman Martin Půta, statutární náměstek Jan Sviták, náměstkyně Květa Vinklátová, náměstci Petr Tulpa, Zbyněk Miklík a Jiří Čeřovský a radní Jiří Ulvr.

„Otřesné záběry, které už víc než rok a půl sledujeme z Ukrajiny, přicházejí bohužel také z Izraele. Útok palestinského radikálního hnutí Hamás je odporným teroristickým činem, který bude mít na dění v oblasti dalekosáhlé následky. Stojím za izraelským lidem a jeho právem hájit svoji nezávislost a svobodu,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Pevně věřím, že jednou na Blízkém východě zvítězí rozum nad unáhlenými činy a zbraně umlknou nadobro. Kde je vůle, je i cesta.“

Liberecký kraj vyvěsil izraelskou vlajku již předloni, a to ze stejných důvodů jako nyní – na podporu státu, který se brání vojenské agresi ze strany hnutí Hamás.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky