Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na 7. hejtmanský ples, který se koná 5. března v Eurocentru v Jablonci n. N., zve Stanislav Eichler

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 02. 2011 17:20
  • Školství

Sdílet článek

 

Liberecký kraj pořádá v sobotu 5. března v Eurocentru v Jablonci nad Nisou již 7. hejtmanský ples. K tanci a poslechu bude hrát od 20 hodin Bohemia Universal Band a jako hosté večera vystoupí Petra Janů a Roman Vojtek. Moderuje Jan Žíla.

Předprodej vstupenek v hodnotě 500 Kč, které budou slosovány, již probíhá přímo v Eurocentru v Jablonci nad Nisou, a dále v Městských informačních centrech v Liberci, České Lípě a Semilech.

„Stejně jako v předchozích šesti ročnících bude celý výtěžek z plesu použit na dobročinné účely. Celkem již bylo rozděleno více než 600 tisíc korun, nejvíce předloni 188 700 korun, a vloni na 6. hejtmanském plese v Novém Boru jsme rozdělili95 tisíc korun mezi Dětský domov, Základní a Mateřskou školu v Krompachu, Domov důchodců ve Sloupu v Čechách a Léčebnu respiračních nemocí ve Cvikově,“ uvedl hejtman Stanislav Eichler.

Další, tzv. čestné vstupenky za 50 Kč budou v prodeji v průběhu hejtmanského plesu. Slibujeme si od toho, že každý návštěvník plesu tak může jejím zakoupením navýšit výtěžek a přispět tak na dobrou věc,“ doplnil s tím, že všechny vstupenky budou slosovány o zajímavé ceny, které věnovaly firmy a partnerská města z Libereckého kraje.

Výtěžek Liberecký kraj tentokrát rozdělí mezi Základní školu Liberecká 31, v Jablonci nad Nisou a Diakonii Českobratrské církve evangelické – středisko v Jablonci nad Nisou. Symbolické šeky s darovanou částkou převezmou zástupci obou organizací ještě v průběhu plesu.

 

Základní škola v Jablonci nad Nisou, Liberecká 1734/31, která byla zařazena do sítě škol k 19. 6. 1996 a je pokračováním Speciální školy v Jablonci nad Nisou, poskytuje výchovu a vzdělání handicapovaným dětem.

Škola sdružuje:
- základní školu praktickou
- přípravný ročník pro děti ze sociokulturně znevýhodněného prostředí jako součást ZŠ praktické
- základní školu speciální
- přípravný stupeň
- speciálně pedagogické centrum (SPC)

Školní vyučování probíhá ve třech budovách:

„V hlavní budově v Jablonci nad Nisou, Liberecká 1734/31, sídlí všechny třídy praktické školy a 1 třída pomocné školy. Na detašovaném pracovišti v Polní ulici 10 jsou umístěny 2 třídy pomocné školy pro kombinovaně postižené děti, 2 třídy pro přípravný ročník pro děti ze sociokulturně znevýhodněného prostředí. V další budově, v ulici J. Hory 33, jsou 4 třídy pomocné školy a 1 třída přípravného stupně,“ uvedla ředitelka školy Helena Pletichová.

 

Diakonie ČCE – středisko v ulici Pod Baštou 10, v Jablonci nad Nisou poskytuje Terénní pečovatelskou službu. Cílovou skupinou jsou senioři a zdravotně postižené osoby nad 50 let:

„Pomáháme seniorům a zdravotně postiženým osobám nad 50 let prostřednictvím terénní pečovatelské služby zůstávat i přes svůj věk a ztrátu soběstačnosti ve svých domovech. Pomáháme potřebným osobám zajistit fyzickou, psychickou a sociální soběstačnost. Zabezpečujeme jejich základní životní potřeby tak, aby jim byl zachován dosavadní životní styl, důstojnost a individualita. Poskytujeme prostřednictvím odlehčovací služby nezbytný odpočinek rodinám pečujícím o tyto osoby. Radíme také a pomáháme při prosazování práv a zájmů klientů; zprostředkováváme kontakt se společenským prostředím,“ vypočítala ředitelka Diakonie Michaela Albrechtová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky