Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Moravskoslezský kraj pomůže založit Liberecký pakt zaměstnanosti

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 09. 2013 18:19
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

V rámci projektu Moravskoslezský pakt zaměstnanosti: Mezinárodní výměna zkušeností a příkladů dobré praxe při rozvoji místních partnerství na podporu zaměstnanosti se v sídle Libereckého kraje, U Jezu v Liberci uskuteční 25. Září od 13. 30 hodin seminář na téma vzniku Libereckého paktu zaměstnanosti. Za Liberecký kraj se jej zúčastní radní Petr Tulpa, Ivana Hujerová a Alena Losová. 

Cílem workshopu je představit klíčovým partnerům a institucím Libereckého kraje zahraniční příklady dobré praxe při rozvoji místních partnerství na podporu zaměstnanosti včetně diskuze k záměru implementace konceptu teritoriálních paktů zaměstnanosti v ČR v plánovacím období 2014+. Tento záměr je v souladu s připravovaným OP Zaměstnanost (Prioritní osa 3), který klade důraz na sociální inovace založené na vytváření zcela nových řešení (či změně stávajících řešení) a sociální inovace založené na přebírání již existujících řešení ze zahraničí. Tento workshop představí spolupráci mezi Moravskoslezským a Libereckým krajem při zakládání paktu i v systémovém projektu Kompetence pro život.

Pakty zaměstnanosti jsou součástí projektu Regionálního partnerství prosazovaného Evropskou unií na programovací období 2014 – 2020. Jeho smyslem je, mimo jiné, dosažení většího podílu regionů na definování regionálních priorit, s tím spojených projektů a  tvorbě pravidel pro čerpání finančních prostředků na tyto projekty. Cílem je dosáhnout větší absorpční schopnosti regionu pro dotace, zajistit vzájemnou synergii jednotlivých projektů a zvýšit jejich přínos pro rozvoj a růst regionu. Abychom těchto cílů dosáhli, potřebujeme účinnou spolupráci s co největším počtem právnických i fyzických subjektů významně se podílejících na dění našeho kraje.

Program:

13:30 – 15:00 1. Blok Informace k přípravě Libereckého kraje na plánovací období 2014 – 2020.  Moderátor: Petr Czekaj, expert, člen Výkonné rady a tajemník Moravskoslezského paktu zaměstnanosti

  • Zahájení a úvodní slovo k tématu workshopu
  • Promítnutí krátkého filmu „Konkurenceschopnost a zaměstnanost“
  • Moravskoslezský pakt zaměstnanosti

Petr Czekaj, tajemník Moravskoslezského paktu zaměstnanosti

  • Příprava Libereckého paktu zaměstnanosti

Milan Doležel, president Sdružení pro rozvoj Libereckého kraje

            15:15 – 17:00 2. blok

  • Promítnutí krátkého filmu k příkladům dobré praxe ze zahraničí
  • Prezentace příkladu dobré praxe při rozvoji partnerství na podporu zaměstnanosti a vzdělávání – projekt Kompetence pro život – evaluace využití v ČR a LK Vendula Jasioková, RPIC-ViP, s.r.o.

 

  • Představení Manuálu příkladů dobré praxe v oblasti Teritoriálních paktů zaměstnanosti a obdobných modelů institucionální spolupráce v zahraničí, Jan Beneš, výkonný manažer Moravskoslezského paktu zaměstnanosti
  • Implementace konceptu teritoriálních paktů zaměstnanosti v ČR v plánovacím období 2014+ Petr Czekaj, tajemník Moravskoslezského paktu zaměstnanosti

Diskuze a individuální konzultace k implementaci konceptu teritoriálních paktů zaměstnanosti v ČR v plánovacím období 2014+

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky