Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Monitorovací výbor v Schönbachu schválil 15 projektů ve výši 17,7 milionu EUR

Ing. Petr Zdrojewski

projektový manažer - programy přeshraniční spolupráce

  • 22. 11. 2023 07:06
  • Rozvoj

Sdílet článek

Setkání monitorovacího výboru z Programu Interreg Česko–Sasko 2021–2027 se konalo 15. a 16. listopadu v německém Schönbachu. Na dvoudenním zasedání bylo podpořeno celkem 15 projektů v celkové výši 17,7 milionu eur z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

V Libereckém kraji se podpory dočká šest projektů; celková částka činí 3,6 milionu eur. „Nejvíce prostředků, a to dva miliony, poputuje do oblasti inovací a podpory konkurenceschopnosti. Částka, 1,3 milionu eur směřuje na vzdělávání a cestovní ruch a téměř tři sta tisíc Eur je určených na zachování biologické rozmanitosti,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování a rozvoje venkova. „Přeshraniční spolupráce v těchto tématech je pro nás velmi důležitá, a proto vyzývám všechny případné zájemce, aby se na nás neváhali obrátit. Na odboru regionálního rozvoje a evropských projektů krajského úřadu je pro ně zřízeno kontaktní místo, kde mohou konzultovat své záměry a podmínky Interreg Česká republika – Sasko.

 V následující výzvě je nutné předložit žádosti do 8. ledna příštího roku. Předložené projekty posoudí monitorovací výbor na zasedání v červnu.

CZ/SN

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky