Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mladý šachista Jiří Liška je mistrem republiky a zúčastní se světového šampionátu v JAR

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 03. 2014 17:57
  • Školství

Sdílet článek

Skvělého výsledku dosáhl žák Gymnázia v České Lípě Jiří Liška na Mistrovství České republiky mládeže v šachu. Reprezentant oddílu 1. Novoborský ŠK se stal mistrem ČR v kategorii do 14 let.

„Talentovanému šachistovi patří velká gratulace. Těší mě, že takovýto talent máme v Libereckém kraji, a přeji mu, aby se mu nadále dařilo nejen v šachu, ale i v jeho studium v českolipském gymnáziu,“ pochválila úspěch Jiřího Lišky krajská školská radní Alena Losová.

Mistrovství ČR v šachu se uskutečnilo 8. až 15. března v Koutech nad Desnou. Žák sekundy gymnázia se zde utkal s 24 nejlepšími hráči z celé republiky, kteří do finále postoupili z vícestupňových kvalifikací. V soutěži byl sice nasazen podle ratingu až jako čtvrtý hráč, ale po zisku šesti výher, dvou remíz a jedné prohry vystoupal až na nejvyšší pozici a právem mu patří zlatá medaile i titul mistra ČR. Navázal tak na svůj loňský titul mistra republiky v rapid šachu a zároveň si zajistil účast na mistrovství světa, které se bude konat na podzim v Jihoafrické republice.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky