Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mladí volejbalisté dostali diplomy za úspěchy v sezóně 2013 - 2014

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 09. 2014 17:00
  • Školství

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta a jeho statutární náměstkyně Zuzana Kocumová minulý týden přijali v sídle kraje mladé volejbalisty. V multimediálním sále se tak sešli sportovci z TJ VK Dukla Liberec, TJ Lokomotivy Česká Lípa, TJ Slavia Liberec a TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou se svými trenéry, aby připomněli své úspěchy v sezóně 2013 -2014. Statutární náměstkyně Zuzana Kocumová jim za skvělé výsledky předala diplomy.

Družstvo žáků, ročníky 1999 a mladší, pod vedením Jaroslava Linharta a Josefa Smolky zvítězilo v turnaji družstev Krajských center mládeže při 19. ročníku memoriálu Richarda Myslíka v Hradci Králové. Dalšími oceněnými byli chlapci a dívky z Volejbalové akademie Dukly Liberec. Ta vznikla v roce 2011 a o rok později se připojila i TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou. Členská základna se tak výrazně navýšila a postupně se propojila volejbalová základna po celém Libereckém kraji.

V rámci rozvoje tohoto výjimečného francouzského modelu výchovy se realizátoři zapojili do projektu „Barevný minivolejbal“, který pod záštitou Českého volejbalového svazu nabízí i nejmenším dětem možnosti herního využití. Minivolejbal má několik kategorií a je určen pro děti ve věku od 6 do 12 let, které soutěží ve dvou až tříčlenných družstvech. Právě v této variantě mladí volejbalisté dosáhli mimořádných výsledků.

Ze zářijového mistrovství ČR ve volejbale juniorů si liberecká Dukla přivezla dvě zlaté, jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile a stala se tak nejúspěšnějším oddílem České republiky.

„Diplomy jsem předala dvaatřiceti mladým úspěšným sportovcům jako poděkování za skvělou reprezentaci Libereckého kraje ve volejbale. Přeji jim, aby je nadšení a úspěchy provázely i ve „velkém“ volejbale,“ řekla náměstkyně Kocumová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky