Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mladí umělci ze sklářské školy v Kamenickém Šenově si předávali zušenosti a inspiraci s kolegy z německého Rheinbachu

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 13. 06. 2023 10:04
  • Školství

Sdílet článek

Vzájemnou výměnou inspirace a zkušeností prošli studenti Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské z Kamenického Šenova a jejich souputníci ze sklářské školy v německém Rheinbachu, kteří se společně zúčastnili projektu G.L.A.S.S.: Innovation and Tradition in European Glass Processing, spolufinancovaného programem Evropské unie Erasmus+.

Mladí tvůrci se vzájemně se hostili na svých školách. Během návštěv se společně naučili novým uměleckořemeslným technikám, tvořili umělecká díla, prohlédli si školy a navštívili kulturní památky a jiné pozoruhodnosti. Zapojili se i učitelé z obou škol, kteří se průběžne zlepšovali v jejich učitelském a sklářském umění.

Díla, která studenti vytvořili, se veřejnosti představila na putovních výstavách, které se konaly na obou školách. Studenti se také podíleli na tvorbě loga a webové stránky projektu – viz http://g-l-a-s-s.cz/. Na tomtéž odkazu se nalézá i trojjazyčný katalog vzniklých děl.

 

TZ: SUPŠS Kamenický Šenov

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky