Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mladí olympionici ze zimní olympiády dětí okusili za vítězství taky bowling

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 04. 2014 14:41
  • Školství

Sdílet článek

Dozvuky lednových Her VI. zimní olympiády dětí a mládeže ČR bylo slyšet v úvodu dubna v bowlingovém Buddy baru v liberecké Tipsport areně.  Statutární náměstkyně hejtmana LK Zuzana Kocumová a šéf krajských sportovců ČUS Vladimír Boháč  zde  ocenili všechny medailisty a účastníky české mládežnické varianty zimní olympiády.

Reprezentace Libereckého kraje získala na VI. hrách  celkem 38 medailí a s převahou obhájila již šest let trvající nadvládu v celkovém pořadí krajů si odnesla knihy Soči 2014 a další pozornosti věnované Libereckým krajem.

Na závěr setkání došlo na přátelské klání v bowlingu, při němž po počátečních zkušebních, a ne příliš povedených pokusech, začaly padat kuželky jak na běžícím pásu. Inu, hráli, a s velkou vervou, mladí a talentovaní sportovci.

 „Jsem ráda, že se s Vámi mohu setkat i v jiném prostředí než na sportovištích. Se zájmem jsem sledovala olympiádu a některé ze zde přítomných jsem měla možnost vidět i přímo v akci na Vysočině. Jistě jste se všichni dívali na olympiádu v Soči a já si přeji, aby účast na republikové dětské olympiádě byla třeba takovým předstupněm a dostatečnou motivací pro případnou účast na té velké olympiádě. Sportování sice někdy bolí, ale přináší neopakovatelné zážitky a určitě stojí za to u sportu, a to nejen toho vrcholového, vydržet.“

Za Sportovní komisi Rady Libereckého kraje se slavnostního odpoledne zúčastnil její předseda Vladimír Boháč, který doplnil: „Mám z Vašich výsledků upřímnou radost. Zasloužíte pochvalu i ocenění, které ale rovněž patří trenérům, sportovnímu doprovodu a rodičům za jejich podporu. Přeji si, aby ve Vás zůstala láska ke sportu, výkonnostně jste rostli a předváděli další dobré výkony.“

Mladí reprezentanti získali celkem 38 medailových pozic, z nichž bylo 15 zlatých (2 alpské lyžování, 3 běžecké lyžování, 3 biatlon, 3 lyžařský orientační běh a 4 snowboard), 13 stříbrných (1 alpské lyžování, 5 běžecké lyžování, 4 biatlon, 1 lyžařský orientační běh a 2 snowboard) a 10 bronzových (1 alpské lyžování, 5 běžecké lyžování, 2 biatlon, 1 rychlobruslení a 1 snowboard). K tomu nadějní sportovci přidali dalších 18 umístění na čtvrtém až šestém místě.

Nejúspěšnější závodnicí Libereckého kraje se stala jilemnická běžkyně na lyžích Marie Rysulová se ziskem dvou zlatých a jedné bronzové medaile. Nejúspěšnějším závodníkem byl, z pohledu počtu získaných medailí, biatlonista Štěpán Machač, který si přivezl tři zlaté medaile a stal se nepsaným králem biatlonových disciplín v kategorii mladších žáků. Právě těmto dvěma mladým sportovcům připadlo právo nakrojit velký metrový marcipánový dort, který byl na oslavě pro šedesátku olympioniků připraven jako poděkování za jejich medaile a výkony.

„Věříme, že naši mladí sportovci budou pokračovat ve šňůře úspěchů a při Hrách VII. zimní olympiády dětí a mládeže ČR opět převezmou vládu nad ostatními kraji,“ uzavřela náměstkyně hejtmana.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky