Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ministr Josef Dobeš přislíbil vrátit ušetřené peníze z optimalizace do regionálního školství

Mgr. Langer Jiří

  • 31. 03. 2011 13:32
  • Školství

Sdílet článek

 

Ministr školství Josef Dobeš dnes znovu zavítal do Liberce, kde zahájil jednodenní návštěvu po Libereckém kraji. V sídle Libereckého kraje jej přivítal náměstek hejtmana LK pro školství Radek Cikl.

Tématem setkání byla opět reforma školství, při které chce ministerstvo úzce spolupracovat s kraji. Náměstek hejtmana LK Radek Cikl a vedoucí odboru školství Jiřina Princová, se kterými ministr naposledy jednal před pouhými dvěma dny při jednání zastupitelstva LK, se shodli na podpoře odborného školství a také na nutnosti redukce kapacit středních i vysokých škol. Důvodem je velký úbytek žáků.

„Ministerstvo průmyslu by měla v dlouhodobém výhledu načrtnout potřeby zaměstnavatelů, neboť nečinnost by znamenala pokles národního hospodářství,“ poznamenal ministr.

 „Je dobře, že na podpoře posilování odborného školství jsme se shodli jednoznačně. Dobrá zpráva je i to, že ministr ví o tom, že problémy, zejména s kvalitou vzdělávání, prostupují od základních přes stření školy až na školy vysoké,“ řekl náměstek s tím, že jej potěšila slova ministra, který zdůraznil, že jakákoliv úspora díky reformě středního školství v celé republice poputuje zpět do regionálního školství, včetně peněz na zvýšení mezd nepedagogických pracovníků.

Náměstek hejtmana se s ministrem sešel ještě odpoledne na pracovním obědě společně s řediteli škol v restauraci Centrum na Králově Háji, která patří Střední škole gastronomie a služeb v Liberci. Ministra doprovázel poslanec PČR Petr Skokan.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky