Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mezinárodní soutěž horských služeb Jizerské hory 2013 začíná v Bílém Potoce

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 09. 2013 16:31
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Již 35. ročník letní Mezinárodní soutěže horských služeb Jizerské hory 2013 se uskuteční od 13. do 15. září 2013 v okolí Bílého Potoka na Frýdlantsku. Slavnostního zahájení se v pátek večer zúčastní náměstkyně hejtmana LK pro zdravotnictví a sport Zuzana Kocumová.

Závod je stejně jako jeho zimní varianta, koncipován jako soutěž dvoučlenných mužstev. Družstva budou reprezentovat jednotlivé oblasti Horské služby v ČR, čili Šumavu, Krušné, Jizerské, Orlické Hory, Krkonoše, Jeseníky a Beskydy, v minulosti se účastnily i týmy z Polska, Slovenska a Německa.

Účastníci jsou rozděleni do dvou kategorií – do čtyřiceti let včetně a pro záchranáře od 41 let výše. Mistrovství bude oficiálně zahájeno v sobotu v 9:00 ráno a o půl hodiny později bude odstartována I. etapa, terénní závod na 20 km v hřebenových partiích Jizerských hor. Součástí etapy je i časovka s přibližnou délkou 5 km a technickými disciplínami (přemostění,

prusíkování – jümarování, výstup skalní stěnou se samojištěním, slaňování). Odpoledne pak proběhne zdravotní část soutěže – ošetření úrazů v časovém limitu.

„Návštěvníci Jizerských hor mají šanci sledovat zajímavé sportovní klání a fandit dovednostem členů Horské služby ČR,“ zve ředitel soutěže René Mašín.

PROGRAM

13. 9. pátek

21.00 hod. – přivítání účastníků, výklad tratě a losování startovních čísel.

14. 9. sobota

9.00 hod. – slavnostní zahájení závodu

9.30 hod. – start

Po ukončení závodu vyhlášení výsledků a předání cen.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky