Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký Radniční sklípek jede

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 03. 2015 18:10
  • Magazín
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Radniční sklípek v průběhu bezmála tří měsíců od svého otevření navštívilo téměř 30 tisíc návštěvníků, kterým pouze v únoru připravil vyškolený personál v gastronomii na 12 tisíc jídel a načepoval 20 171 piv. „Obrat za měsíc leden činil 2,371 milionu korun a za únor 2,617 milionu korun,“ upřesnil vedoucí Cateringu KNL Karel Kubelka.

Ve všední dny servírují v Radničním sklípku pravidelně v době oběda více než 300 jídel a v době večeří cca 150 porcí. „O víkendech je poměr obrácen, převládají večeře zhruba tři stovky servírovaných jídel a v době oběda okolo 150 jídel. Denně je to tedy 450 jídel připravovaných kompletně v Radničním sklípku,“ doplnil Karel Kubelka, který má ale v plánu denně servírovat 400 obědů a 150 večeří. Z jídelního lístku si mohou návštěvníci restaurace objednat především tradiční ale i netradiční českou kuchyni, která tvoří sto procent jídelního lístku. Většina jídel je vhodná právě k pivu, které je jedním z hlavních nápojů v Radničním sklípku. Dodávané potraviny i nápoje jsou převážně regionální provenience.

V Radničním sklípku v současné době pracuje v kuchyni 11 stálých zaměstnanců, dalších 16 číšníků a servírek, dvě uklízečky a manažer restaurace. „To je stálý personál Radničního sklípku, který je vyškolen a pravidelně dál každodenně proškolován a instruován tak, aby byly služby poskytované našim návštěvníkům na vysoké úrovni,“ zmínil Karel Kubelka, kterého podpořil i zakladatel Svijanského pivovaru František Horák.

Provoz Radničního sklípku se podle generálního ředitele a předsedy představenstva Krajské nemocnice Liberec MUDr. Luďka Nečesaného, MBA osvědčil, stejně jako spojení s Pivovarem Svijany. „Jedná se o rozsáhlý projekt, který je ekonomicky velmi náročný na provoz. Domnívám se, že pokud chtělo Statutární město Liberec provozovat v Radničním sklípku restauraci, tak toto spojení s Pivovarem Svijany jako stabilním a silným investorem a Krajské nemocnice Liberec, která má velké zkušenosti s cateringem, je jedinou správnou cestou, aby se udržel provoz této oblíbené restaurace,“ doplnil generální ředitel MUDr. Luděk Nečesaný, MBA.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky