Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj získal dotaci na další 2 projekty

Ing. Vrzáčková Petra

vedoucí oddělení projektů financovaných z ESI fondů

  • 31. 01. 2013 08:21
  • Rozvoj

Sdílet článek

Prvním projektem, který získal dotaci z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod a který bude Liberecký kraj v letošním roce realizovat je projekt s názvem „Revitalizace přírodního areálu Jedličkova ústavu a jeho zpřístupnění veřejnosti pro volnočasové aktivity“. Jak již název napovídá hlavním cílem projektu je vytvořit podmínky pro rozvoj infrastruktury pro volnočasové aktivity nejen pro klienty Jedličkova ústavu v Liberci, ale i pro veřejnost. V rámci projektu bude upraven venkovní areál, konkrétně hřiště, dále bude provedena rekonstrukce populární kamenné tvrze, postaveno nové sociální zařízení, dojde ke zpevnění sesouvající se zeminy pod opěrnou zdí a k dodání doplňkového zařízení jako jsou lavičky a stoly pro venkovní použití. V areálu dále vznikne krytá scéna pro zkoušky a představení divadelních a jiných souborů, což umožní pořádání různých kulturních akcí. Velice důležitým aspektem projektu je zkvalitnění zázemí pro samotné uživatele Jedličkova ústavu tím, že budou moci trávit volný čas přímo v areálu a přitom jim bude umožněn přirozený kontakt s vrstevníky bez fyzického či jiného handicapu. V současné době se připravuje výběrové řízení na zhotovitele stavebních prací. Otevření areálu pro veřejnost se předpokládá na začátku roku 2014. Celkové předpokládané náklady projektu činí 8 mil. Kč, přičemž Liberecký kraj obdrží dotaci ve výši 6,8 mil. Kč (tedy 85% celkových nákladů).

Další projekt, který byl podpořen z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod s názvem ,,Rekonstrukce hřiště a tělocvičny u Střední školy gastronomie a služeb Liberec“ je zaměřený na rekonstrukci stávajícího školního hřiště a tělocvičny v areálu Střední školy gastronomie a služeb v Liberci, části Králův háj. V rámci projektu bude zrekonstruována tělocvična, kde dojde k zateplení fasády, částečné výměně oken, vchodových dveří a úprav dispozic sociálního zařízení, šaten a kabinetů. Dále proběhne rekonstrukce školního hřiště, která bude zaměřená na vybudování nového atletického oválu 250m s postranními sektory pro skok do dálky, vrh koulí a oplocenými hřišti pro míčové hry. Projekt je koncipován tak, že tato zmodernizovaná infrastruktura bude sloužit nejen k účelům výuky na škole, ale škola počítá s tím, že v odpoledních hodinách budou prostory k dispozici široké veřejnosti pro sportovní vyžití. Obdobně, jako je to u výše zmíněného projektu se v současné době připravuje výběrového řízení na zhotovitele stavebních prací. Pokud vše půjde dle naplánovaného harmonogramu, upravený areál bude otevřen na začátku roku 2014. Celkové předpokládané náklady projektu činí 26,7 mil Kč, přičemž Liberecký kraj obdrží dotaci ve výši 22,7 mil. Kč (tedy 85% celkových nákladů).

Oba zmíněné projekty přispějí k rozšíření možností trávení volného času obyvatel města Liberce a jeho okolí.

 

 regionální operační program

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky