Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj připravuje projekt na obědy ve školách pro následující školní rok

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 16. 03. 2016 14:40
  • Školství

Sdílet článek

Celkem 373 dětí a žáků z 23 škol a školních jídelen z celého Libereckého kraje bude podpořeno díky pilotnímu projektu „Potravinová pomoc dětem v Libereckém kraji“. Celkové náklady projektu činí 840.932,40 Kč. Jeho žádost podal kraj na konci ledna v rámci výzvy Operačního programu Potravinové a materiální pomoci, kterou vyhlásilo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Vedle Libereckého kraje se zapojil již jen Jihomoravský kraj.

Ministerstvo práce a sociálních věcí plánuje na přelomu března a dubna vyhlásit 2. výzvu z Operačního programu Potravinová a materiální pomoc na zajištění bezplatného stravování dětem v mateřských a základních školách ve školním roce 2016/2017. „Kladně hodnotím přístup ministerstva práce a sociálních věcí, které na základě zkušeností z první výzvy připravuje změny podmínek tak, aby vykazování podpory dětem nebylo tak administrativně náročné. Liberecký kraj se opět hodlá do této výzvy zapojit a zprostředkovat tak pomoc dětem ve vážné sociální nouzi,“ uvedla Alena Losová, radní Libereckého kraje pro školství, mládeže, tělovýchovu, sport a zaměstnanost.

V další výzvě se má změnit nejen způsob vykazování podkladů, ale také dojde k úpravě doby nároku na dávky hmotné nouze z 20 na 3 měsíce, což zpřístupní podporu i těm dětem, jejichž rodiny se krátkodobě ocitly ve vážných problémech.

Liberecký kraj v průběhu výzvy opět vyzve všechny potenciální partnerské školy a školská zařízení s možností zapojit se do projektu, přičemž předpokládá, že po kladných zkušenostech z prvního projektu a zjednodušení podmínek počet podpořených dětí a žáků zásadně vzroste.

Vzhledem k tomu, že se projekt dotýká sociálně citlivé oblasti, je přípustná publicita projektu pravidly Evropské komise minimalizována, což znamená, že nemá docházet ke zveřejňování názvů zapojených škol a školských zařízení a dalších podrobností. Je nutné tato pravidla respektovat, neboť v opačném případě může dojít k ohrožení financování celého projektu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky