Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj poskytne českolipské nemocnici na zateplení dalších 22,74 milionu korun

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 03. 2014 14:06
  • Rozvoj
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada LK odsouhlasila poskytnutí investiční účelové dotace Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa a.s. na realizaci zateplení vybraných objektů ve výši 22,74 mil. Kč.

V loňském roce již českolipská nemocnice obdržela 50 mil Kč, celkově tedy Liberecký kraj ze svého rozpočtu investuje do realizace projektu 72,74 mil Kč. Projekt je zároveň financovaný z Operačního programu životní prostředí ve výši 42,67 mil Kč.

„Zateplení běží podle plánu uvedeného ve smlouvě, projekt by měl být ukončen letos v prosinci, nicméně díky letošní mírné zimě je pravděpodobné, že práce skončí dříve. Tím bude ukončena hlavní část „viditelné“ opravy českolipské nemocnice. Dalším úkolem, který před námi společně s managementem bude, je rekonstrukce vnitřních rozvodů, která sice vidět není, ale pro provoz nemocnice je možná ještě důležitější,“ uvedla Zuzana Kocumová, radní Libereckého kraje, zodpovědná za resort zdravotnictví, tělovýchovy a sportu.Krajská nemocnice je největší nemocnice v kraji, která má nejvíce zaměstnanců a ošetří nejvíce pacientů, a pokud se týká specializované a superspecializované péče, tak v tomto případě vlastně poskytuje péči pro veškeré pacienty Libereckého kraje. Proto je asi přirozené, že v textu dokumentu je o ní hovořeno více, ale na druhou stranu si nemyslím, že bychom upírali prostor nebo že bychom někomu upřeli jakoukoli připomínku. Krajský úřad Libereckého kraje požaduje, aby spolu liberecká a českolipská nemocnice v budoucnosti dále více kooperovaly. Je třeba si vydefinovat klady a zápory různých forem možné spolupráce mezi těmito nemocnicemi. Odborníci z obou stran by si na základě konkrétních závěrů měli v budoucnu říci, která forma spolupráce je tou nejlepší. To je vlastně i závěrem návrhové části týkající se spolupráce českolipské a liberecké nemocnice. Cílem je totiž efektivita a kvalita nemocnic. Jako krajský úřad za to jsme zodpovědní“.

Viz také video: http://www.youtube.com/watch?v=RM9tCEhrAwE

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky