Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký a Karlovarský kraj budou v letech 2019 a 2020 pořádat Olympiádu dětí a mládeže

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 12. 2017 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Olympiáda dětí a mládeže se v letech 2019 a 2020 bude konat v Libereckém a Karlovarském kraji. Liberecký kraj bude organizovat její letní variantu, Karlovarský kraj verzi zimní. Rozhodl o tom Výkonný výbor Českého olympijského výboru.

„Liberecký kraj je tradičním pořadatelem významných sportovních akcí. Uděláme všechno proto, aby se mladým sportovcům v Liberci a Jablonci nad Nisou líbilo. „Dětská olympiáda“ je skvělá příležitost pro to, jak závodit za svůj kraj, a věřím, že nejlepší závodnice a závodníci budou jednou reprezentovat Českou republiku,“ zhodnotil pořadatelství hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Liberecký kraj má již s pořádáním olympijských akcí zkušenosti. V roce 2010 se na severu Čech konala zimní Olympiáda dětí a mládeže, rok nato pak Evropský olympijský festival mládeže (EYOF) pro sportovce ve věku 14 až 18 let. Kraj si tak poprvé vyzkouší letní variantu. „Liberecký i Karlovarský kraj předložily velmi propracované přihlášky, které pro rok 2019 a 2020 slibují krajanům jedinečnou atmosféru olympijské akce a mladým sportovcům silné sportovní zázemí,“ dodal Filip Šuman, místopředseda Českého olympijského výboru. Karlovarský kraj bude podobnou událost pořádat poprvé.

Olympiáda dětí a mládeže České republiky je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň, která sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her. Olympiády se odehrávají ve dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. První ročník (letní) olympiády proběhl v roce 2003.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky