Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecké Bojiště pořádalo soutěž Jablotron cup pro 13 škol

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 10. 2013 16:47
  • Školství

Sdílet článek

Střední odborná škola a Gymnázium v Liberci přivítala v úterý 22. října již v pořadí 13. ročník soutěže Jablotron cup 2013. Soutěžního klání se zúčastnili zástupci všech 13 českých škol, které nabízejí vzdělávání v oboru Elektromechanik pro zařízení a přístroje se zaměřením na zabezpečovací systémy.

Nejlépe si vedli žáci Střední odborné školy energetické a stavební, Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy v Chomutově, následováni žáky Střední průmyslové školy na Proseku a jako třetí se umístili žáci Střední školy spojů a informatiky v Táboře.

„Jablotron cup je vzorovou ukázkou spolupráce firmy JABLOTRON ALARMS a.s. se školami. Samotná soutěž ukazuje, jak je prospěšná spolupráce školy a zaměstnavatele. Firma dokáže podpořit školy v jejich rozvoji a pravidelně seznamovat žáky s nejnovějšími informacemi a výrobky v oblastech, které jsou její doménou,“ pochválila soutěž i firmu krajská radní pro školství Alena Losová.

V samotné soutěži čekaly na žáky tři disciplíny – zapojování a programování zabezpečovací ústředny, test teoretických znalostí a poznávání prvků z oblasti elektronických zabezpečovacích systémů.

„Domácí reprezentanti z Bojiště byli hodnoceni mimo pořadí z důvodu eliminace výhody domácího prostředí,“ upřesnil Zdeněk Krabs, ředitel pořádající střední školy, s tím, že atraktivní a hodnotné ceny pro nejlepší poskytla firma Jablotron, které patří velký dík za spolupráci a podporu vzdělávání žáků  oboru zabezpečovacích systémů.

Výsledky:

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky