Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecká Uměleckořemeslná škola představila na show v Lázních vítězné oděvní návrháře

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 05. 2014 15:48
  • Školství

Sdílet článek

Oblastní galerie Lázně v Liberci   patřila v závěru minulého týdne mladým oděvním návrhářům z liberecké Střední školy uměleckořemeslné a oděvní.

V nových prostorách bývalého bazénu vyvrcholila pod taktovkou Miss 2004 Jany Doležalové a šéfdirigenta Okamžitého Filmového Orchestru Varhana Orchestroviče Bauera dvouhodinová show předvedením módní kolekce Red Carpet moment devatenáctiletého studenta třetího ročníku Lukáše Ulvera.

Vysoké a krásné modelky předvedly jeho pět společenských modelů, které nedávno zvítězily v prestižním celostátním finále studentů středních a vysokých škol Doteky mody 2014 v Prostějově.

 „Jde o Dámské modely navrhované pro „významnou událost“ plné noblesy, smyslnosti, extravagance a osobitosti se zdůrazněním na vysoce štíhlou a prodlouženou siluetu, která se již stala autorovým rukopisem. Základem této kolekce jsou vysoce posazené rozparky, transparentní a maximálně rozevláté róby, obohacené zlatými opasky. Efektní umělé kožešiny a poutající koženky, které podtrhuje nadčasový šifon. Modely jsou též doplněny lodičkami s dramaticky vratkým podpatkem a nezvykle vysokou platformou,“ popsala modely zástupkyně ředitele školy Blanka Merklová.

Uměleckořemeslnou školu v Prostějově reprezentovala také kolekce Okvětí autorky Moniky Kovářové., jejíž dámské modely inspirované okvětím nepostrádají barevnost a rozmanité tvary a připomínající různé květiny.

Diváci tleskali také autorkám z 3. ročníku Daniele Škodové, Kateřině Linkové, Michaele Ficzové za kolekci Military. S kolekcí Triangl z netradičního materiálu se pak představily i autorky 2. ročníku Kateřina Bouchnerová, Nikola Hrubá, Lucie Lukšíková pod vedením učitelky Petry Jonášové a Desiderio Kateřina Bouchnerová, Kateřina Novotná, Markéta Hrašová, (Hoang Thy Trang) – Čaní, které vedl učitel Miroslav. Žitník.

Úspěšným studentům přišli blahopřát mimo jiné Eva Bartoňová, členka Výboru pro výchovu, vzdělávání, zaměstnanost a sport Libereckého kraje, náměstek primátorky Jiří Šolc, ředitel školy Václav Tichý, který předal  Lukašovi šek na 10 tisíc Kč, a další vzácní hosté.

"Výsledky studentů nejen v soutěžích, ale i ve výuce potvrzují dobře nastavená kritéria studia, že tu máme dobré kantory i to, že umíme podchytit a podporovat talentované studenty,“ řekl ředitel školy s tím, že škola také připravuje  interiérové designéry, truhláře čalouníky a záchranáře.Slavnostní módní show u příležitosti prvenství Střední školy uměleckořemeslné a oděvní Liberec, s.r.o., sídlící v Kateřinkách,  v celostátním kole prestižní soutěže Doteky módy v Prostějově symbolicky uzavřela filmová hudba z anglického seriálu Profesionálové.

„Hudba z Profesionálů jen dokreslila to, co všichni dnes celý večer cítíme a obdivujeme – práci profesionálů,“ uzavřela podivuhodný a příjemný podvečer modelka Jana Doležalová, která ani za těch deset let od zisku titulu neztratila šmrnc, šarm a čarovný úsměv.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky