Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecká knihovna zve na setkání u Stromu Olgy Havlové

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 16. 06. 2023 08:08
  • Kultura

Sdílet článek

Ke krátkému zastavení u Stromu Olgy Havlové, které přinese vzpomínku nedožitých 90. narozenin této významné osobnosti, zve Krajská vědecká knihovna v Liberci ve středu 21. června v 16.30 za účasti zástupců Libereckého kraje, statutárního města Liberce a dalších vzácných hostů. Všichni jsou srdečně zváni. Strom Olgy Havlové roste před budovou knihovny, na prostranství vlevo u vstupu do synagogy. 

Olga Havlová, zakladatelka Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, se vždy snažila pomáhat lidem nemocným, opuštěným a žijícím v nedůstojných podmínkách. 11. července uplyne 90. let od jejího narození. „Rozhodně nebyla jen manželkou prezidenta. Její práce v sociální a zdravotní oblasti byla zcela zásadní a má pokračování dodnes,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Setkání, které je součástí celorepublikové akce, pořádá Výbor dobré vůle – nadace Olgy Havlové společně s Knihovnou Liberec. Jako host vystoupí liberecký dětský pěvecký sbor Severáček, který setkání zakončí několika vokálními skladbami.

Strom Olgy Havlové byl před libereckou knihovnou vysazen v roce 2018 s cílem připomenout to, o co paní Olga Havlová usilovala – pomáhat těm, kteří to potřebují. A protože i knihovny jsou zde pro všechny a pomáhají těm, kteří to potřebují, velmi rádi jsme přijali nabídku účastnit se této ojedinělé akce. Potěší nás, pokud se Liberečané společně s námi zastaví a toto životní poslání paní Havlové si společně s námi připomenou,“ vysvětluje ředitelka knihovny, PhDr. Dana Petrýdesová.

TZ: Krajská vědecká knihovna

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky