Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecká knihovna sází studentům čtenářský dvanáctiboj na Instagramu

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 24. 01. 2022 16:56
  • Kultura

Sdílet článek

Novou celoroční čtenářskou výzvu, která chce podpořit studenty připravující se na maturitní zkoušku z literatury, spustila na svých instagramových účtech Krajská vědecká knihovna v Liberci. V průběhu roku se pokusí nabídnout dvanáct děl světové a české literatury způsobem, který studentům pomůže, přitáhne ke čtení a zároveň je bude bavit. Projekt nese název Čtenářský dvanáctiboj aneb #MaKni proti nudě!

„Lidé z Krajské vědecké knihovny stále hledají cesty, jak se ještě více přiblížit ke čtenářům a jak je přilákat k četbě. Nabídka pomoci studentům při přípravě k maturitě bude jistě vítaná, zvlášť v době, která je pro studium komplikovaná,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu Libereckého kraje.

Čtenářský dvanáctiboj se odehrává na instagramových účtech knihovny @Lib_rary_ a @knihovnaliberec. Kromě samotného tipu na dílo knihovna nabídne odkazy na doplňující zdroje, filmová, divadelní nebo audio verze a další inspirativní informace. Na konci měsíce si mohou účastníci prověřit získané znalosti v pravidelném kvízu. Pro zájemce je ke stažení  leták se seznamem knih na odškrtávání.

Na sociálních sítích je výzva k nalezení pod hashtagy #MaKni #ctenarskavyzva2022 #ctenarskydvanactiboj. Informace o čtenářské výzvě se nalézají i na webu knihovny v sekci Aktuálně. Plný obsah všech textů a příspěvků však bude publikován pouze na obou instagramových účtech knihovny.

„Naším cílem je podpořit zájem studentů o klasickou i novější literaturu, která je velmi často vnímaná jako nudná a nezajímavá, a to takovým způsobem, který osloví co nejširší publikum. Jasnou volbou byl tedy Instagram, poutavé fotografie a snaha o aktivizaci formou diskuze nebo kvízů. Rádi bychom, aby nás v našem úsilí podpořili též učitelé nebo rodiče a projekt doporučovali dál. Připojte se k nám v duchu motta: „Letos pořádně #MaKni, aby pak maturita nezmákla tebe!“ a vytvořte si spolu s námi svůj maturitní seznam četby,“ doplnila ředitelka knihovny Dana Petrýdesová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky