Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kytara, basa nebo bicí? V liberecké knihovně si lze zahrát na hudební nástroje

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 13. 06. 2024 11:30
  • Kultura

Sdílet článek

Hru na elektrickou i basovou kytaru, bicí soupravu i digitální klavír se zvukem do sluchátek si lze vyzkoušet v hudebním oddělení Krajské vědecké knihovny v Liberci. Je to zdarma, bez nutnosti registrace. Veškeré vybavení mají k zapůčení na místě.

„Krajská vědecká knihovna dlouhodobě rozšiřuje svou nabídku mimo knižní výpůjčky a lidé tyto služby vítají a bohatě využívají. Knihovna se tak stává kulturním stánkem širokého záběru,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Kromě hudebních nástrojů liberecká knihovna připravila ještě další novinku. „V současné době nabízí knihovna řadu zajímavých zvukových knih a hudebních záznamů na CD. Zároveň přibývá lidí, kteří si je již nemají doma na čem přehrát – i když by chtěli. Nově proto nabízíme také půjčování takzvaných discmanů,“ vysvětlila Dana Petrýdesová, ředitelka knihovny.

Nabízené přehrávače přečtou běžná zvuková CD i ta se zvukem ve formátu MP3. Je možné si je připojit do sluchátek, ale zvládají i hlasitý poslech. Pamatují si místo, kde byl poslech přerušen, což ocení zejména posluchači dlouhých audioknih. Přístroje se půjčují bez tužkových baterií, je tedy nutné použít baterie vlastní. Obě tyto novinky lze vyzkoušet ve 4. patře v Hudební knihovně; mimoto jsou v liberecké bibliotéce k zapůjčení také tablety a čtečky e-knih.

Veškeré informace ke službám knihovny jsou k nalezení zájemci na webové stránce www.kvkli.cz.

TZ: Krajská vědecká knihovna Liberec

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky