Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Poctu hejtmana Libereckého kraje letos obdrželo deset osobností, jedna z cen byla udělena in memoriam.

Více informací
Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krátká zima ušetřila peníze na údržbu lyžařských magistrál, přibude nová rolba a zařízení na úpravu tras

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 04. 2014 12:04
  • Rozvoj

Sdílet článek

Loňským usnesením Rady Libereckého kraje bylo schváleno poskytnutí dotací na úpravu lyžařských magistrál v Libereckém kraji. JIZERSKÁ, o.p.s., Bedřichov dostala na úpravu lyžařské Jizerské magistrály 600.000 Kč a Svazek obcí Novoborska na úpravu Lužickohorské magistrály obdržel 100 tisíc Kč

Uvedení příjemci dotace se obrátili na resort zdravotnictví, tělovýchovy a sportu s žádostí o změnu charakteru poskytnuté dotace, konkrétně o úpravu z účelové neinvestiční na účelovou neinvestiční a investiční dotaci.

 

Projekt: Jizerská magistrála 2013

Důvodem žádosti jsou nepříznivé klimatické podmínky, které zkrátili zimní sezónu na minimum. Strojové úpravy stop byly tak možné pouze do poloviny ledna 2014, přičemž v předchozích letech byly úpravy běžné do konce března, někdy i déle. Vzhledem k tomu jsou i nižší provozní náklady. „V případě, že Zastupitelstvo schválí návrh Rady Libereckého kraje, bude finanční částka ušetřená na úpravách stop pro lyžaře využita na splátku úvěru na nákup rolby. Hovořím o částce ve výši 296.000 Kč“, vysvětlila náměstkyně hejtmana s tím, že finanční prostředky ve výši 304.000 Kč budou příjemcem využity k původnímu účelu.

Projekt: Úprava Lužickohorské magistrály

Obdobnou žádost podaly i obce Novoborska. Úpravu tratí Lužickohorské magistrály nebylo totiž vzhledem k nepříznivému počasí možné téměř realizovat, a tak jsou i nižší provozní náklady.

Stejně jako v předchozím případě, pokud Zastupitelstvo LK rozhodne o akceptaci požadavku příjemce dotace, budou nevyčerpané finanční prostředky určené na provoz) v celkové výši 73.000 Kč použity na úhradu části nákladů spojených s vybudováním technického zázemí pro zařízení na údržbu lyžařských tras na území Svazku obcí Novoborska. Finanční prostředky ve výši 27.000 Kč budou příjemcem využity k původnímu účelu.

Viz také video: http://www.youtube.com/watch?v=SDNPH4Ki4jY

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky