Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajský úřad Libereckého kraje a Ministerstvo vnitra představí geolokační data. Využijí je obce, dobrovolné svazky obcí i kraje

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 12. 2023 11:40
  • Rozvoj

Sdílet článek

Představení dokončeného sběru a zpracování geolokačních dat mobilních operátorů v České republice. To bude cílem setkání, které organizuje krajský odbor regionálního rozvoje a evropských projektů ve spolupráci s Ministerstvem vnitra. Událost se uskuteční 11. ledna od 9:30 do 12:30 v multimediálním sále krajského úřadu. Přítomni budou zástupci krajů, obcí i dobrovolných svazků obcí.

„Cílem tohoto setkání je přinést další cenné informace a podněty, které podpoří rozvoj nejen Libereckého kraje, ale i ostatních zúčastněných stran,“ uvedl Jiří Ulvr, radní Libereckého kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Na výsledné databázi spolupracovali tři největší mobilní operátoři na českém trhu. Data poskytují celistvý pohled na prostorové chování obyvatel, jako je například to, kde a v jakém čase se obyvatelé nacházejí a kam nejčastěji cestují. Informace jsou nyní bezplatně dostupné pro veškeré subjekty veřejné správy včetně územních samosprávních celků.

Geolokační data mají široké možnosti využití v oblastech územního plánování, správních obvodů, infrastruktur nebo dopravní obslužnosti. Využívají se také pro zvýšení efektivity integrovaného záchranného systému.

Další informace o projektu jsou k dispozici zde: https://www.mvcr.cz/clanek/zlepseni-podminek-pro-decentralizaci-a-dostupnost-verejne-spravy-v-uzemi.aspx

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky