Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajský radní pro sociální služby Pavel Petráček představí ve středu 6. dubna na tiskové konferenci po zasedání Rady LK Datové centrum sociálních služeb Libereckého kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 31. 03. 2011 13:26
  • Školství

Sdílet článek

 

Datové centrum je je interaktivním softwarovým programem určeným pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro širokou veřejnost.

Jedná se o jednoduchý program, kde budou umístěna a aktualizována data o sociálních službách, které poskytovatelé v Libereckém kraji poskytují různým cílovým skupinám obyvatel.

Samosprávy a poskytovatelé sociálních služeb budou mít přístup do všech výstupů z Datového centra a veřejnost se na webových stránkách dostane k podrobnému Katalogu poskytovatelů sociálních služeb v Libereckém kraji.  

Datové centrum vzniká v rámci individuálního projektu IP 2 – Podpora střednědobého plánování a rozvoje kvality sítě sociálních služeb v Libereckém kraji na Odboru sociálních věcí KÚLK a je financováno díky podpoře Evropského sociálního fondu, Operačnímu programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Výstupy v z Datového centra v podobě informací jsou směrovány do těchto oblastí:

  • pro podporu plánování sociálních služeb,
  • podklad pro průběžný monitoring naplňování plánů sociálních služeb,
  • posuzování žádostí poskytovatelů sociálních služeb o dotace,
  • registrace sociálních služeb, podpora kontrolní a inspekční činnosti,
  • otevřený přístup k informacím pro uživatele služeb a veřejnost,
  • Katalog poskytovatelů sociálních služeb v Libereckém kraji.

V současné době k pracovní verzi Datového centra probíhá zaškolení poskytovatelů sociálních služeb v Libereckém kraji i samospráv firmou Mgr. Filip Čálek.

Konečná verze Datového centra bude na konci září 2011. Data budou průběžně aktualizována.

 

Více informací naleznete na  webových stránkách http://datovecentrum.info

Kontakt: Ing. Pavla Žabková, manažerka projektu IP 2

tel.: 725 741 507, e-mail: pavla.zabkova@kraj-lbc.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky