Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské dožínky se uskuteční již v sobotu 3. září

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 09. 2022 09:57
  • Rozvoj
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Tradiční akce k poděkování Zemi za úrodu, představení regionálních výrobků a zemědělské techniky – to všechno nabídnou Krajské dožínky Libereckého kraje. Uskuteční se v sobotu 3. září ve Frýdlantu, a to již potřetí v historii. Kromě tržnice s produkty a výrobky od regionálních výrobců se návštěvníci mohou těšit na ukázky pečení chleba, výroby sýra či stříhání ovcí. Ve frýdlantském parku bude vystavena zemědělská technika a lidé si budu moci prohlédnout tradiční i méně tradiční hospodářská zvířata.

„Pokud se v sobotu do Frýdlantu vydáte autem, pak všechny motoristy upozorňuji, že bude možné parkovat na vyznačených parkovacích plochách, a to v ulicích Raisova, Tovární a Jizerská,“ uvedl Václav Židek, člen rady kraje pro resort životního prostředí a zemědělství. „Pro nadšence a milovníky železnic je připraven historický vlak, který vyjede v 8:45 z Liberce do Frýdlantu. Během dne bude také pendlovat mezi Frýdlantem a Jindřichovicemi pod Smrkem.“

„Chystaná tržnice čítá okolo 40 stánků s produkty a výrobky od regionálních výrobců. Zároveň jsme rádi, že se podařilo sestavit pestrý kulturní program. Již ve 13.00 hodin zahraje kapela Čechomor a od 15.00 hodin se vždy po hodině na podiu na náměstí T. G. Masaryka ještě vystřídají další hvězdy jako Seven, Zrní a Big´O´Band. V parku se bude hrát divadlo v podání žáků frýdlantského gymnázia, tradice tam představí folklórní skupiny Horačky a Jizerka a na závěr zahraje kapela Imaginárium. Od 10.00 do 15.00 hodin bude navíc v parku probíhat dřevorubecká soutěž v Timbersportu,“ doplnil starosta Frýdlantu Jiří Stodůlka. Program bud probíhat i v kostele Nalezení sv. kříže, kde se kromě děkovné bohoslužby budou moc zájemci zaposlouchat do hezkých tónů při koncertu žáků ZUŠ Frýdlant.

K pořadatelům akce kromě Libereckého kraje a města Frýdlant patří i Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant. „Nejen výstavu v parku, ale i veškerou vázanou výzdobu s péčí připravovali naši vyučující společně s žáky. Žáky jsme zapojili i do příprav
a organizace celé akce. Jejich pomoci si vážíme,“
uzavřel ředitel školy Miroslav Kudrna.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky