Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské a celostátní kolo ekologické olympiády? Letos v Oldřichově v Hájích

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 04. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:6329|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Pořádání ekologické olympiády středních škol má dlouhou tradici. Letos proběhne již 13. ročník této celostátní soutěže. Počtvrté bude připraveno také krajské kolo pro Liberecký kraj. To se stejně jako celostátní kolo uskuteční v Oldřichově v Hájích!

„Olympiáda je určena pro studenty gymnázií a odborných škol. Jejím cílem je porovnávání znalostí a dovedností z oblasti ochrany přírody a péče o životní prostředí. Soutěžit budou tříčlenné hlídky,“ řekl náměstek hejtmana Radim Zika, jehož resort obě akce připravuje ve spolupráci s 36. Základní organizací Českého svazu ochránců přírody při Správě CHKO Jizerské hory a řadou dalších organizací. 

„Národní kolo završuje 13 krajských kol. Vítězové pak budou reprezentovat Českou republiku na mezinárodní úrovni. Realizace národního kola této významné soutěže v našem kraji přispěje mimo jiné k prezentaci úspěšně fungujícího systému ekologické výchovy v Libereckém kraji,“ doplnil Zika.

Liberecký kraj byl pořádáním národního kola pověřen poprvé a to na základě velmi úspěšných krajských kol. Ta měla vedle vysoké úrovně jednu z nejvyšších účastí soutěžících v republice.

Krajské i národní kolo proběhnou v areálu Střediska ekologické výchovy Libereckého kraje v Oldřichově v Hájích a jeho okolí. Krajské kolo, nad kterým převzal záštitu krajský radní za dopravu a jilemnický starosta Vladimír Richter, se uskuteční o tomto víkendu od 11. do 13. dubna. Národní kolo proběhne pod záštitou Petra Poláka, člena Zastupitelstva Libereckého kraje a starosty Tanvaldu, od 7. do 11. května.    

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky