Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská záchranka bude hledat nového ředitele

Bc. Žitná (Dědková) Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 08. 2017 10:21
  • Sociální
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém včerejším jednání jednomyslně rozhodla o odvolání Vladimíra Hadače z funkce ředitele Zdravotnické záchranné služby LK. Ve funkci skončí k 31. srpnu 2017. Důvodem je nedostatečné manažerské vedení včetně komunikace směrem k zaměstnancům.

V době od 2. května 2017 do 30. června 2017 prošla Zdravotnická záchranná služba LK auditem, který provedla auditorská společnost BENE FACTUM a.s. Úkolem auditu bylo zmapovat situaci organizace a prověřit její hospodaření za období let 2014, 2015, 2016. Audit se zaměřil nejen na mzdovou agendu, veřejné zakázky, platné smluvní vztahy, na nakládání s majetkem, ale i na ověření realizace úsporných opatření z předchozího auditu z roku 2013.

„V porovnání s výsledky auditu z roku 2013 jsou v oblasti hospodaření současné výstupy auditu uspokojivější, podařilo se naplnit doporučení a je konstatován pozitivní obrat. Pořád ale přetrvává problém v nedostatečné komunikaci pana ředitele se zaměstnanci a nesystémového plánování investičních akcí. Je připravena řada nových investic do autoparku a výjezdových základen a my potřebujeme, aby se na nich začalo konečně intenzivně pracovat a záchrannou službu řídil někdo se stoprocentním osobním nasazením,“ komentuje hejtman Martin Půta. „Co se týká mezd zaměstnanců záchranné služby, tak v současnosti jsou nastaveny nad celostátním průměrem,“ dodává hejtman.

„O vyhlášení výběrových řízeních na ředitele organizací v resortu zdravotnictví hovoříme od začátku letošního roku. V červnu rada kraje souhlasila s vyhlášením konkurzů na pozice ředitelů liberecké a českolipské nemocnice, nyní budeme hledat ředitele krajské záchranky. Lhůta pro podání přihlášky do výběrového řízení je stanovena do 13. října,“ uzavírá náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví Přemysl Sobotka.

Odvolání a jmenování ředitele příspěvkové organizace je dle ustanovení § 59 zákona č. 129/2000Sb., o krajích (krajské zřízení) v působnosti rady Libereckého kraje.

Foto: ZZS LK

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky