Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská vědecká knihovna v Liberci oslaví 10. výročí svého vzniku

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 11. 2010 18:07
  • Školství

Sdílet článek

 

Krajská vědecká knihovna v Liberci slaví letos 10 let od dokončení stavby nové budovy knihovny. Vedení knihovny společně se svým zřizovatelem Libereckým krajem chystá oslavy 10. narozenin na 12. a 13. listopadu, zahájení je v pátek ve 12 hodin, ve 14 hodin přijde návštěvníky pozdravit náměstkyně hejtmana pro kulturu Lidie Vajnerová.

„Věříme, že si každý najde něco, co jej při procházce knihovnou zaujme. Veřejnosti nabízíme výstavu o dějinách knihovny, fotografie o stavbě a otevření knihovny, exkurze do zákulisí či ukázku vzácných fondů,“ uvedla Lidie Vajnerová.

„Připravujeme drobné dárky pro děti i dospělé, zábavné kvizy a také dort neobvyklého tvaru. Ten rozkrojíme v pátek 12. listopadu v pravé poledne. Zpestřením programu bude také vystoupení knihovnického sboru KOLibřík nebo sobotní fotbalový turnaj, jehož se zúčastní týmy ZOO, Naivního divadla, Lidových sadů a další,“ doplnila ředitelka KVK Blanka Konvalinková.

Slavnostní předání stavby do užívání se uskutečnilo 9. listopadu 2000, symbolicky v den, kdy v roce 1938 byla zničena synagoga, na jejímž místě nyní knihovna (spolu s novou synagogou) stojí. Z mnoha důvodů se též knihovně říká Stavba smíření.

„Stavba knihovny během 10 let provozu neztratila nic ze své nadčasovosti. Už v roce 2000 měla nakročeno do nového tisíciletí. Knihovna je příjemným místem pro studium, setkávání i trávení volného času. Rok za rokem přibývají čtenáři i návštěvníci, nově i ti virtuální. Za 10 let si knihovna našla své oprávněné místo v povědomí občanů města Liberce i Libereckého kraje. Návštěvníci mohou obdivovat architekturu knihovny, její eleganci, otevřenost prostoru, moderní zařízení, mnohostrannou využitelnost,“ míní ředitelka knihovny.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky