Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská soutěž ENERSOL má postupující do národního kola v Chebu

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 02. 2013 16:55
  • Školství

Sdílet článek

 

Krajská ekologická konference a soutěž ENERSOL 2013, na které byly 13. Února v sídle Libereckého kraje v Liberci prezentovány žákovské vzdělávací projekty již zná vítěze a čtveřici postupujících týmů do republikového kola.

V hlavní kategorii, kde se sešlo celkem šest projektů, Enersol a praxe zvítězili žáci Střední odborné školy a Gymnázia v Liberci Petr Bernát a Leon Rybář s prací „Úspora energie ve výtahovém průmyslu“. Druhý se umístil opět zástupce školy Na Bojišti, Tomáš Bárta, s projektem „Peltierův článek“ a rovněž jako vítězové postoupil do celostátního finále. Místo v krajské reprezentaci si v druhé kategorii s názvem Enersol a inovace zajistilo vítězné čtyřčlenné družstvo David Schindler, Dominik Cakl, Jana Daňková, Dominik Čmuchálek ze Střední průmyslové školy stavební v Liberci s projektem „Energeticky soběstačné obce“. V kategorii Enersol a popularizace uspěla Barbora Šádková s prací „Hrajeme si s fyzikou - energie a její zdroje“ a zaplnila zbývající čtvrté místo v reprezentaci,

„Setkání se zúčastnilo devět týmů rozdělených ve třech kategoriích. Tříčlenná porota posuzovala projekty z odborné i formální stránky a rovněž ze schopnosti vlastní práci prezentovat,“ popsal za organizátory Zdeněk Krabs, ředitel liberecké SOŠ a Gymnázia Na Bojišti, a zároveň  Regionálního vzdělávacího centra ENERSOL pro Liberecký kraj

Konference se mimo jiné zúčastnili náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví a sport Zuzana Kocumová, náměstek hejtmana pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný, vedoucí odboru školství KÚ LK Jiřina Princová a další hosté.

 Celostátní kolo projektu ENERSOL se koná 21. a 22. března 2013 v Chebu.

(Výsledky, viz přílohy)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky