Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj vydal další číslo rodinného magazínu. Představí pěstouny, Maják i Centrum Kašpar 

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 26. 05. 2021 11:08
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Světlo světa v těchto dnech spatřilo třetí číslo zpravodaje Rodinám, který vydává sociální odbor Krajského úřadu Libereckého kraje. Čtenáři se v něm seznámí s další, třetí prioritou Strategického plánu rodinné politiky Libereckého kraje, a tou jsou Podmínky pro rodiny; cílem je spoluvytváření vhodných podmínek pro fungování rodin v Libereckém kraji. Mnohé rodiče zaujme rozhovor  s výkonným ředitelem  Majáku, o.p.s. Janem Molnárem na aktuální téma závislosti a bezpečnosti dětí na internetu. Jaké je být pěstounem na přechodnou dobu nebo dlouhodobým pěstounem se zájemci dočtou ve stálé rubrice Náhradní rodinná péče prostřednictvím rozhovoru s rodinami Jiroutových a Kyzlíkových. Ve zpravodaji nechybí opět ani tipy na výlety po kraji, rady kam za kulturou a i náměty na jednoduché aktivity s dětmi. 

Rodiče, kteří v září poprvé doprovodí své děti do mateřské školy, jistě ocení článek Rady rodičům před nástupem do mateřské školy, kde se dočtou nejen jak zvládnout tuto důležitou životní etapu, ale i co by měly děti znát a umět před nástupem do školky. Jedním z dlouhodobých cílů zpravodaje je také představit veřejnosti služby pro rodiny s dětmi v Libereckém kraji, a to služby registrované sociální i ty navazující.

Čtenářům se představí sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi s migrační minulostí, kterou poskytuje Centrum pro integraci cizinců. Z oblasti služeb navazujících je zmíněno Centrum Kašpar, které pomáhá lidem najít práci, a také služba péče o děti v předškolním věku v podobě dětských skupin. Do třetího čísla byla zařazena také nová stálá rubrika Příklady dobré praxe, kde se píše například o tom, jaká opatření v rámci slaďování rodinného a pracovního života zavedla pro své zaměstnance liberecká základní škola v Ještědské ulici.

Zpravodaj „Rodinám“ vydává dvakrát ročně odbor sociálních věcí Krajského úřadu Libereckého kraje primárně v elektronické podobě. Tištěný zpravodaj je v omezeném nákladu distribuován prostřednictvím sítě mateřských a rodinných center v Libereckém kraji, kterou tvoří Asociace Comeniana, z. s. a Síť pro rodinu, z.s. Třetí číslo zpravodaje Rodinám naleznete zde: https://odbor-socialni.kraj-lbc.cz/oddeleni-socialni-prace/rodinna-politika/rodinam-zpravodaj-rodinne-politiky-lk.

Tvorba zpravodaje je financována z Operačního programu Zaměstnanost, prioritní osa 2 - Sociální začleňování a boj s chudobou prostřednictvím projektu Systémová podpora práce s rodinou v Libereckém kraji (reg. číslo CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0013535), ze státního rozpočtu České republiky a z rozpočtu Libereckého kraje.

 

operační program Zaměstnanost

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky