Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj uspořádal seminář na téma brownfields a greenfields

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 09. 2016 16:53
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký kraj ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje, spol. s r.o. (ARR), Agenturou pro podporu podnikání a investic (API) a agenturou CzechInvest uspořádal 31. srpna seminář s názvem „Brownfields a greenfields Libereckého kraje“. Účastníci se seznámili s úspěšně revitalizovanými místy, připravovanými projekty i dotačními tituly, které jsou pro lokality brownfields a greenfields určeny.

První část semináře byla věnována databázi brownfields a greenfields Libereckého kraje. „Jsem potěšený tak velkým zájmem o seminář. Svědčí o tom, že téma revitalizace brownfieldů je živé a má smysl realizovat veškeré aktivity k jeho osvětě,“ říká Vít Příkaský, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova, který nad seminářem přezval záštitu.

Součástí byly informace věnované dotačním titulům právě pro lokality brownfields a greenfields. Agentura pro podnikání a inovace (API) více přiblížila Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) a svou činnost v oblasti brownfields a greenfields představila agentura CzechInvest. Zástupci Centra pro regionální rozvoj (CRR) zase prezentovala aktivity v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) se zaměřením na obce.

V prostorách multimediálního sálu Libereckého kraje byla při příležitosti konání semináře nainstalována Putovní výstava revitalizovaných brownfields Libereckého kraje. „Výstava je velice zajímavá a brzy bude k vidění také v prostorách úřadu ve Vratislavicích nad Nisou,“ dodává radní Vít Příkaský.

Prezentace ze semináře naleznete ZDE

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky