Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj uspořádal seminář k dotacím ve vodním hospodářství

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 01. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:6030|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Seminář na téma „Aktuální informace o dotačních titulech Ministerstva zemědělství určených na protipovodňovou ochranu a odstraňování povodňových škod“, který pořádá v jednotlivých krajích Ministerstvo zemědělství, se poprvé konal ve spolupráci s resortem rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí LK minulý týden v sídle KÚLK i pro obce a města LK.

Hejtman Petr Skokan a náměstek hejtmana pro životní prostředí Radim Zika před tím přijali  Radku Bučilovou, ředitelku odboru programového financování ve vodním hospodářství, Ivanu Štríchlovou, vedoucí oddělení programu odstraňování povodňových škod, Naděždu Kozlovou, vedoucí oddělení programů prevence před povodněmi a vody v krajině a jejího spolupracovníka z oddělní Romana Soukupa.

Seminář k možnostem dotací ve vodním hospodářství jsme spolu s ministerstvem zemědělství připravili proto, že se mění některé dotační tituly,  oproti minulým letům mohou obce, města, ale i další subjekty žádat o dotace jen jednou v roce v březnu a  podobně,“ uvedl Radim Zika s  tím, že pozváni byli starostové všech 215 obcí Libereckého kraje.

Účastníci semináře z řad zástupců obcí, správců toků a povodí, rybářů a dalších zájemců o danou problematiku dostali podrobné informace o jednotlivých dotačních programech MZe, které obsahují zejména  protipovodňová preventivní opatření, odstraňování povodňových škod, péči o drobné vodní toky, malé vodní nádrže a odvodňovací zařízení, obnovu, rekonstrukci a odbahnění rybníků a zřizování vodních děl na ochranu před povodněmi a suchem.

„Poskytování těchto dotací se řídí schválenými pravidly, která můžete nalézt na www.voda.kraj-lbc.cz ,“ připomněl hejtman.

V závěru zazněly na semináři i informace o podpoře vodního hospodářství z Evropských fondů.

„Například město Liberec již podalo návrh na protipovodňová opatření již podle nových pravidel,“ prozradila Radka Bučilová.

O pomoc s touto problematikou můžete požádat pracovníky krajského úřadu na adrese projekty@kraj-lbc.cz








 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky