Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj poskytne finanční dar hasičům a obcím postiženým povodněmi

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 16. 10. 2024 10:02
  • Zastupitelstvo
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Pořízení nákladní kontejnerové vany a finanční dar obcím postiženým povodněmi – to vše schvalovali na svém včerejším jednání krajští radní. Podpory se dočká Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje (HZS LK) a tyto obce a města: Vrbno pod Pradědem, Albrechtice, Vidnava a Velká Kraš. Stejným dílem si rozdělí dohromady 10 milionů korun. Jeden milion korun míří také do Višňové na pořízení nového traktoru, který byl během zářijových povodní zničen.

„Když v roce 2021 zasáhlo jižní Moravu tornádo, Liberecký kraj se tamní postižené obce rozhodl finančně podpořit 10 miliony korun. Stejnou částkou pomůžeme i letos, a to Olomouckému a Moravskoslezskému kraji, které se vypořádávají s následky ničivých povodní. Po diskuzi s pány hejtmany jsme je požádali o vytipování dvou obcí z každého regionu. Zároveň jsme chtěli podpořit ta místa, která nejsou tolik představována v médiích, ale zářijové povodně je, bohužel, rovněž zasáhly nemalou silou,“ uvedl hejtman Martin Půta. „K těmto financím přidáme ještě jeden milion korun obci Višňová v našem regionu a 195.000 korun poskytneme Hasičskému záchrannému sboru Libereckého kraje na nákup nákladní kontejnerové vany pro odvoz materiálu, suti, odpadu či nánosů z povodní. Finanční dary bude definitivně schvalovat až nové krajské zastupitelstvo.“

Konkrétní přehled podpořených obcích a měst a částka poskytnutá krajem z krizového fondu jako finanční dar:

2,5 milionu korun městu Vrbno pod Pradědem (Moravskoslezský kraj)

2,5 milionu korun městu Albrechtice (Moravskoslezský kraj)

2,5 milionu korun městu Vidnava (Olomoucký kraj)

2,5 milionu korun obci Velká Kraš (Olomoucký kraj)

1 milion korun obci Višňová (Liberecký kraj)

+ 195.000 korun HZS LK na nákup nákladní kontejnerové vany

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky