Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj pořádá seminář o památkové péči v Libereckém kraji pro studenty Univerzity 3. věku

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 11. 2010 17:55
  • Školství

Sdílet článek

 

Krajský úřad Libereckého kraje, odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu, pořádá pro studenty – seniory Univerzity třetího věku Technické univerzity v Liberci  pod záštitou statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Lidie Vajnerové seminář „Život s památkami II.“ Uskuteční se 12. listopadu od 8 hodin v sídle kraje, U Jezu, multimediální sál v Liberci, a v areálu Zámku Hrubý Rohozec

Seminář s exkurzí je přednostně určen posluchačům kurzu Vybrané kapitoly z dějin umění a architektury, Kulturně historická a antropologická studia a Cestovní ruch ve III. tisíciletí,“ uvedla Lidie Vajnervá, která seminář zahájí.

 V první části semináře seznámí pracovníci oddělení památkové péče Krajského úřadu Libereckého kraje účastníky s principy státní památkové péče v České republice, se zaměřením na území Libereckého kraje. Po krátké přestávce přednese svůj příspěvek k problematice cestovního ruchu v Libereckém kraji pracovnice oddělení cestovního ruchu Eva Hornová. Svou činnost představí také Národní památkový ústav, ú. o. p. v Liberci, prostřednictvím referátů na téma příprava reinstalace a vývoj expozic na zámku Hrubý Rohozec a soupis památek Libereckého kraje.

„Odpolední část semináře se uskuteční formou návštěvy zámku Hrubý Rohozec v Daliměřicích u Turnova, kde budou prezentovány výsledky reinstalace zámeckých interiérů,“ uzavřela náměstkyně hejtmana.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky