Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj podpoří pohyb dětí v mateřských školách

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 08. 2024 10:43
  • Školství

Sdílet článek

Zvýšit pohybovou gramotnost dětí v mateřských školách. To je hlavním cílem nového dotačního programu, jehož podmínky na svém včerejším jednání schválili krajští radní.

„Cílem toho dotačního programu je podpořit pohyb dětí v mateřských školách. V dnešní uspěchané době plné výpočetní techniky a různorodých vjemů se často zapomíná, jak důležitý je sport pro zdraví našich dětí. Peníze, které jsme vyčlenili z rozpočtu, jim – pevně věřím – výrazně pomohou,“ uvedl Jiří Čeřovský, náměstek pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. K tomu, aby mohly být podmínky dotačního programu zveřejněny a následně jsme mohli poskytnout účelové neinvestiční dotace, bylo nutné alokovat v rozpočtu Libereckého kraje peněžní prostředky. Ty jsme využili z akcí, které se neuskutečnily nebo měly nižší než očekávané náklady.“

Konkrétní podmínky programu Podpora zvyšování pohybové gramotnosti dětí v mateřských školách:

Účelem podpory je navýšit počet hodin věnovaných pohybovým aktivitám dětí, zlepšit materiálové vybavení pro děti a zvýšit kompetence pedagogických pracovnic a pracovníků v oblasti pohybových aktivit a motivovat děti k pohybovým aktivitám.

Oprávněnými žadateli jsou mateřské školy v regionu. Celková alokace programu činí 1.000.000 korun, minimální dotace může být 10.000 korun, maximální pak 30.000 korun. Minimální spoluúčast žadatele je 50 %. Uzávěrka příjmu žádostí je 13. října 2024 – zohledněny budou pouze ty dokumenty, jež přijdou datovou schránkou.

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky