Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj podpoří aktivity v oblasti školství a mládeže více jak šesti miliony

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 13. 03. 2019 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Přes 6,5 milionu korun směřuje v roce 2019 do dotačních programů resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. Peníze půjdou především na podporu volnočasových aktivit mládeže, zdravého životního stylu dětí či na kompenzační pomůcky pro žáky s handicapem. Poskytnutí dotace a vyhlášení některých programů musí ještě na konci března schválit krajští zastupitelé.

„Některé programy jsme vyhlásili již v prosinci loňského roku. Chceme podpořit mládež v zapojení do volnočasových aktivit, jako jsou různé soutěže a kroužky. Snažíme se také o to, aby se děti začaly více hýbat, žily zdravě a lépe se začleňovaly do kolektivu. Nezapomínáme ani na žáky s handicapem. Peníze proto půjdou také například na pořízení kompenzačních pomůcek, které usnadní jejich vzdělávání,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

V programu, který podpoří mládež do 26 let ve volnočasových aktivitách, je připraveno 4.539.539 milionů korun. Peníze získají žadatelé na aktivity přispívajících ke zlepšení podmínek práce s talentovanými dětmi a mládeží či zaměřené na předcházení a omezování výskytu jednotlivých forem rizikového chování.

Další peníze jsou v Programu podpora mládeže na krajské úrovni v roce 2019, jehož vyhlášení schválili na včerejší schůzi krajští radní. Téměř 1,5 milionu korun kraj poskytne na podporu zdravého životního stylu dětí a mládeže, zapojování dětí s omezenými příležitostmi do pravidelných volnočasových aktivit či do tvořivých rukodělných a řemeslných kroužků. Rozmezí dotace je mezi 50.000 až 150.000 korun a projekty musí skončit nejpozději do konce letošního listopadu.

Rada Libereckého kraje rovněž schválila záměr vyhlášení dotačního programu na podporu kompenzačních pomůcek pro žáky s podpůrnými opatřeními, ve kterém je připraveno celkem 500.000 korun. Dotace umožní nákup kompenzačních, reedukačních a stimulačních pomůcek, které usnadní vzdělávání žáků se smyslovým, tělesným či mentálním postižením nebo dětí s poruchou autistického spektra a vadami řeči.

Výzvy k jednotlivým programům budou k dispozici na konci března na dotačním webu Libereckého kraje: https://dotace.kraj-lbc.cz/

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky