Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj podepsal dodatek smlouvy o spolupráci s Podnikatelskou radou LK.

Mgr. Langer Jiří

  • 19. 05. 2009 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:8074|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman LK Stanislav Eichler a předseda Podnikatelské rady LK Jiří Urban dnes podepsali dodatek smlouvy z roku 2002 o spolupráci mezi oběma institucemi. Účelem dodatku je stanovení priorit spolupráce mezi Podnikatelskou radou LK a Libereckým krajem  na období let 2009 – 2011.

„Podpis dodatku byl vyvolán novou situací na trhu, než byla v době, kdy byla smlouva podepsána. Reagujeme tak na změny hospodářského vývoje a vývoje nezaměstnanosti. Jde o to, co nejvíce eliminovat dopady hospodářské a finanční krize na náš kraj,“ uvedl hejtman.

„Přece jen uběhl nějaký čas a bylo třeba smlouvu aktualizovat a  rozšířit tak komunikaci mezi námi a krajem. Stejně jako v minulosti nám půjde o přátelskou oponenturu a vytváření podpory zaměstnavatelům ze strany kraje,“ doplnil předseda Podnikatelské rady LK.

Kraj i Podnikatelská rada LK považují vzájemnou komunikaci, spolupráci, a koordinovaný postup za významný přínos pro rozvoj hospodářské i sociální prosperity obyvatel a považují jej za důležitý prostředek k uskutečnění klíčového cíle obou stran, a tom je udržení zaměstnanosti obyvatel LK a vytváření nových kvalitních pracovních příležitostí,“ praví se mimo jiné v dodatku s tím, že  v nastávajícím období se Liberecký kraj a Podnikatelská rada LK zaměří na realizaci následujících priorit: spolupráce na trhu práce, počáteční a další vzdělávání, podporu mobility pracovní síly, podporu regionálních investic, rozboj oblasti služeb, , podporu inovací, cestovní ruch, sklářský a bižuterní průmysl, rozvoj vědy a výzkumu, mezinárodní spolupráci a propagaci regionu hospodářsky slabé oblasti LK a venkovské oblasti a možnosti jejich podpory a strategický rozvoj regionu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky