Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj opět nabízí možnosti předběžné tržní konzultace, tentokrát v oblasti kultury

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 06. 2023 12:14
  • Kultura

Sdílet článek

Příspěvkové organizace Libereckého kraje, včetně kulturních, začínají při výběru dodavatele využívat možnosti předběžné tržní konzultace. Jejím cílem je seznámit potenciální dodavatele se záměrem projektu a současně získat informace potřebné pro objektivní nastavení podmínek veřejné zakázky.

Jednou z organizací, která využije tržní konzultace, je Severočeské muzeum v Liberci. To má zájem uskutečnit projekt „Topografie teroru na Liberecku“. Pokusí se vytvořit nové regionálně vlastivědné expozice se zaměřením na 2. světovou válku. Účelem projektu jsou rozšíření muzejních výstavních prostor, zkvalitnění služeb pro návštěvníky, využití nových medií při tvorbě muzejní expozice, zpřístupnění unikátního sbírkového fondu muzea a také rozšíření spolupráce na národní a mezinárodní úrovni s partnerskými muzei a výzkumnými organizacemi, které se věnují právě tématu 2. světové války. „Cílovou skupinou jsou obyvatelé a návštěvníci Liberce všech věkových a sociálních skupin,“ uvedl Jiří Křížek, ředitel Severočeského muzea v Liberci.

„Muzeum novou expozicí pokryje složitou etapu dějin regionu. Je nejvyšší čas se tomuto období pečlivě věnovat a připravit expozici tak, aby byla pochopitelná a zajímavá pro všechny generace,“ dodala Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Předmět projektu bude spočívat ve vytvoření expozice v suterénu muzea, kde je výstavní plocha limitována rozměrem zhruba 150 m².

„Konzultace se bude konat ve dvou kolech, z nichž to první bude spočívat v prezentaci záměru zadavatele a druhé kolo bude hromadné či individuální jednání se zájemci o veřejnou zakázku,“ vysvětlil Zbyněk Miklík, náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky.

První kolo konzultace bude otevřeno širšímu okruhu účastníků. Zapojit se může každý přihlášený dodavatel či odborník. Zadavatel na první kolo konzultace naváže kolem druhým, kterého se zúčastní pouze účastníci, jejichž připomínky v rámci první konzultace bude zadavatel považovat za nejvíce přínosné a konstruktivní.

Datem konání prezentace v rámci prvního kola konzultace je 19. červen 2023 v 10:00.

Bližší informace k výzvě a účasti naleznou zájemci na:

https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam-profilu-zadavatelu/detail/Z0000858/zakazka/621248

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky