Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj již počtvrté pořádá kurz vaření pro zaměstnance školních stravovacích zařízení

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 25. 07. 2024 12:26
  • Školství

Sdílet článek

Luštěniny, ryba, brambory – nejméně oblíbená jídla ve školních jídelnách. To se snaží změnit Liberecký kraj, který již počtvrté pořádá kurz pro kuchaře a vedoucí školních jídelen. Zájemci ze všech koutů regionu dostanou 19. srpna možnost naučit se uvařit jídla z potravin, které nejsou mezi dětmi příliš populární.

„Kurz společného vaření se uskuteční 19. srpna v prostorách Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy v Turnově. Je určený zaměstnancům školních jídelen v Libereckém kraji, kteří budou mít zájem inspirovat se a naučit se vařit kompletní menu pro děti trochu jinak a zajímavěji,“ uvedl náměstek hejtmana Jiří Čeřovský, pověřený řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti s tím, že kurz už je plně obsazený.

Účastníci kurzu budou společně se zkušeným šéfkuchařem připravovat polévku, dva hlavní chody a dezert. Menu obsáhne neoblíbené potraviny u dětí a hlavním cílem bude je zatraktivnit. To vše samozřejmě s ohledem na spotřební koš a nejnovější poznatky výživové skladby.

Kurz povedou kuchaři, kteří mají zkušenosti s přípravou pokrmů pro děti a znají problematiku školního stravování. Navíc si všichni zúčastnění odnesou z kurzu i sešit receptů. Kurz je pro účastníky zdarma.

Liberecký kraj podporuje školní stravování nejen pořádáním kurzu, ale i opětovným zapojením do výzvy Potravinová pomoc dětem v sociální nouzi, kterou vyhlásilo Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky. Díky tomuto projektu bylo umožněno ve školním roce 2023/2024 bezplatné stravování zhruba 200 dětem ze 48 zapojených škol a školských zařízení. Liberecký kraj v dotačním programu na podporu školního stravování pro školní rok 2023/2024 přijal žádosti o dotaci v celkové výši 3.277.409 korun.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky