Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj finančně podpoří významné sportovní akce

Šírová Květa

  • 15. 08. 2013 10:18
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Sportovní organizace se dočkají finanční podpory svých akcí v celkové výši 810 tisíc korun a sto tisíc korun obdrží také Nadační fond severočeských olympioniků.

„Podpora sportovních akcí Libereckým krajem standardně probíhá formou Dotačního fondu Libereckého kraje. Jelikož se na území našeho kraje konají významné a jedinečné akce, které mají celokrajský i větší sportovní rozsah, rozhodla rada o přidělení mimořádných finančních dotací. Zároveň rada vyčlenila prostředky na dar nadačnímu fondu, který sdružuje a poskytuje humanitární podporu bývalým reprezentantům republiky – účastníkům olympijských her, pocházejících z Libereckého kraje, kteří se aktuálně dostali do tíživé životní situace,“ shrnula rozhodnutí rady Zuzana Kocumová, statutární náměstkyně hejtmana pověřená řízením resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu.

 

Na základě usnesení Rady Libereckého kraje přijatém na čtrnáctém zasedání 13. srpna 2013 obdrží Krajská organizace ČUS Libereckého kraje na pořadatelství Trojboje všestrannosti žáků 1. – 5. tříd žáků základních škol Libereckého kraje 80.000 Kč a rovněž 80.000 Kč na organizaci ankety Nejúspěšnější sportovci Libereckého kraje 2013 a 50.000 Kč Liberecká sportovní a tělovýchovná organizace o.s. na projekt Sportfilm Liberec 2013. Po 100.000 Kč získá jednotlivě SpinFit Liberec na seriál cyklistických závodů Dětský MTB cup Libereckého kraje, TJ Doksy na sportovní víceboj Euro hry Doksy 2013, Escam s.r.o. na největší cyklistický závod v České republice - ČT Author cup 2013 a Mgr. Ilona Šulcová organizující World Latino Dance Festival Babylon 2013, což je mistrovství světa v disciplínách speciálních párových tanců. 200.000 Kč také obdrží Autoklub Bohemia sport v AČR na organizaci Rally Bohemia 2013.

Jedná se o akce, které jsou  kraji jedinéčné – ať již počtem účastníků, diváků, a zároveň přinášejí kraji určitou prestiž. Akce byly vytipovány na odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu a zároveň schváleny Sportovní komisí Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky