Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj chystá další seminář na brownfieldy a greenfieldy. Zájemci mohou zavítat do automobilového muzea v Lučanech

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 25. 03. 2024 14:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký kraj ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje, spol. s r.o. a agenturou CzechInvest pořádá seminář s názvem brownfields a greenfields Libereckého kraje. Uskuteční se v úterý 23. dubna 2024 od 9 hodin v prostorách Automoto Musea Lučany (č. p. 568, Lučany nad Nisou). Záštitu nad událostí převzal krajský radní Jiří Ulvr.

„Seminář pořádáme již poněkolikáté. Liberecký kraj dlouhodobě podporuje likvidaci zanedbaných a nefunkčních objektů či areálů na území regionu a jejich opětovné využití. Jsem moc rád, že se letošní seminář uskuteční v lučanském automobilovém muzeu, které vloni získalo Cenu veřejnosti v Soutěži Karla Hubáčka,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Začátek semináře bude věnován souhrnným informacím o aktivitách Libereckého kraje v oblasti brownfields a greenfields. Přednášející představí portál Investičních příležitostí Libereckého kraje, který je k dispozici na internetové adrese www.investujpodjestedem.cz. Součástí portálu je i databáze brownfields a greenfields Libereckého kraje. Na semináři se zájemci mohou dozvědět i další informace o úspěšných projektech revitalizace brownfields.

V návaznosti na informace o brownfieldech bude další část věnována dotačním titulům, které jsou určeny pro lokality brownfields a greenfields. Společnost CzechInvest představí aktuální možnosti čerpání dotačních prostředků.

V další části semináře firma STATOTEST představí své aktivity v oblasti dlouhodobého online monitoringu mostů a průmyslových a energetických objektů moderním systémem vyhodnocujícím data pomocí umělé inteligence (AI).

Ke konci semináře se účastníci seznámí se službami v rámci projekt EDIH – Evropský digitální inovační hub, díky kterému je možné otestovat nové technologie v oblasti digitalizace, jako jsou například chytrá čidla, testování bezpečnostních systémů, monitoring staveb či zabezpečení objektů.

Na závěr semináře účastníci absolvují prohlídku Automoto Musea Lučany – revitalizovaného brownfieldu.

Na seminář je nutné se předem registrovat prostřednictvím elektronické přihlášky na adrese: https://investujpodjestedem.cz/seminare/elektronicka-prihlaska-na-seminar/ nebo na e-mailu: m.psenicka@arr-nisa.cz.

Kapacita semináře je omezena. Účast na něm je bezplatná, občerstvení zajištěno.

Další informace jsou v příloze. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky