Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kdo letos získá prestižní certifikát Společnost přátelská rodině? Hlásit se lze do konce července

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 21. 06. 2021 12:17
  • Sociální

Sdílet článek

U příležitosti Mezinárodního dne rodiny zapsaný spolek Síť pro rodinu tradičně otevřel nový ročník auditního šetření zaměřeného na prorodinnou firemní kulturu Společnost přátelská rodině. Audit se zaměřuje na motivaci zaměstnavatelů k uplatňování rovných příležitostí a zavádění opatření pro slaďování rodinného a pracovního života jejich zaměstnanců.

„Z původní kampaně zahájené v roce 2004 jsme postupně vypracovali metodiku, která z auditu vytvořila nástroj strategie podpory rodiny jako konkurenční výhody firmy. Prostřednictvím auditu získá firma hodnocení stavu prorodinného prostředí a nabídku dalších možnosti změn pro optimalizaci prorodinně orientované personální politiky,“  shrnula vývoj auditu Rut Kolínská prezidentka Sítě pro rodinu.

Dění kolem pandemie je pro firmy, a zejména segment HR, zatěžkávací zkouškou, která v sobě ale nese i obrovský potenciál změny. „Firmy jsou nuceny upravovat procesy, měnit vzorce chování a adaptovat se na hybridní a flexibilní modely práce jako na nový standard. Mění se požadavky zaměstnanců a roste význam stability firmy, jistoty, zázemí a péče. V této situaci může být audit Společnost přátelská rodině zaměřený na prorodinnou firemní kulturu, flexibilitu, diverzitu, rovné příležitosti a společenskou odpovědnost kompasem, který má potenciál firmu z dlouhodobého hlediska posunout vpřed, uspořit náklady a nastavit novou společnou kulturní základnu, o kterou firmy v pandemii částečně přišly,“ přiblížila aktuální nabídku Sítě pro rodinu Lenka Lenochová, gestorka programového pilíře Rodiny ve firmě.  

Síť pro rodinu, přijímá registrace organizací s působností po celé ČR a jakékoliv velikosti do 31. července 2021. Přihlásit se je možné online prostřednictvím linku https://1url.cz/OKWUO. Poté firma projde auditním procesem: za I. vyplnění dotazníku zaměřeného na 3 základní oblasti firemní kultury – 1. zaměstnavatelskou (management MD/RD, neformálně pečující zaměstnanci/kyně, diverzita na pracovišti a rovné příležitosti, rovné odměňování, diskriminace, sexuální obtěžování, šikana), 2. prorodinného pracovního klima a aktivity, 3. společenské odpovědnosti firmy,  za II. analýza dotazníku, za III. zjišťování na místě a za  IV. závěrečné vyhodnocení porotou složenou z nezávislých odborníků, kteří rozhodnou o udělení certifikátu na dobu 3 let. Slavnostní předávání certifikátů proběhne na podzim letošního roku.

TZ: Síť přátelská rodině

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky