Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Karlovarský kraj předal obcím Višňová a Bílý Kostel přes 60 tisíc Kč z povodňové sbírky

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 01. 2011 14:52
  • Školství

Sdílet článek

 

Náměstek hejtmana Karlovarského kraje Miloslav Čermák, pověřený vedením rezortu sociální věci, a předseda sociální Komise Asociace krajů ČR, předal dnes v sídle Libereckého kraje v přítomnosti člena Rady LK pro sociální věci LK Pavla Petráčka (ČSSD) finanční dar obcím Višňová a Bílý Kostel, které byly v srpnu 2010 postižené bleskovými povodněmi.

„Můj kolega z Karlových Varů předal starostce Višňově Vladimíře Erbanové a starostovi Jiřímu Formánkovi každému šek na 30 568 korun,“ uvedl Pavel Petráček.

„Víme, že tato částka je jen kapkou v moři, ale věříme, že sbírka pro Liberecký kraj přispěje k obnově těch nejpostiženějších obcí,“ řekl Miloslav Čermák

Starosta Bílého Kostela prozradil, že uvedená částka poputuje na dokončení popovodňového domu, který nahradí 6 domků, které při povodni odnesla voda..

„Pro ty občany, kteří přišli o své domky, stavíme tzv. Protipovodňový dům se čtyřmi byty. Peníze vybrané v karlovarském kraji využijeme na zakoupení kuchyňských linek,“ vysvětlil Jiří Formánek s tím, že o kolaudaci požádají 6. února a pak již by se měli noví obyvatelé nastěhovat.

Obdobně hovořila i starostka Višňové, i když ještě využití nespecifikovala.

„Určitě však příspěvek využijeme na povodňové škody,“ zdůraznila.

Je to již druhý finanční dar od Karlovarského kraje. V září Miloslav Čermák přivezl krajské příspěvkové organizaci Domov Raspenava peněžní dar ve výši 28 tisíc, městu Raspenava ve výši 50 000 Kč a rovněž 50 000 Kč obci Heřmanice. Peněžní dary tehdy převzali starosta Heřmanic Vladimír Stříbrný, starosta Raspenavy Pavel Lžíčař a ředitel Domova Raspenava Pavel Chroust.

„Panu náměstkovi a Karlovarskému kraji děkujeme za podporu a nezištnou pomoc,“  poděkoval krajský radní.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky