Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kampaň NadoTECH dospěla do finále

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 10. 2012 12:21
  • Školství

Sdílet článek

 

Liberecké náměstí se ve velkém stylu rozloučilo s kontaktní částí kampaně NadoTECH. Ještě předtím ale 140 žáků základních škol Libereckého kraje absolvovalo dopolední program, který představil Střední odbornou školu a Gymnázium Liberec.

Odpolední roadshow zahájil pěvecký sbor, působící právě ve škole Na Bojišti, který si pro přítomné připravil několik písní. K žákům následně promluvil Radek Cikl, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, který zhodnotil kampaň financovanou Libereckým krajem. „Jsem nesmírně potěšen úspěchem kampaně NadoTECH, která měla nejen mezi žáky základních škol velký ohlas. Povedlo se opravdu přiblížit děti na dotek technických profesí a řemesel a zároveň tak zpopularizovat lidskou práci. Velké poděkování patří organizátorům kampaně, ředitelům, učitelům i žákům středních škol, kteří se zasloužili o kvalitní program na jednotlivých akcích. Úspěch kampaně dokládá i to, že žáci ze základních škol se sjížděli na jednotlivé akce ze všech končin kraje,“ řekl Radek Cikl.

Součástí kampaně byly také dvě fotosoutěže a video soutěž. Za vítězku velké fotosoutěže vybrala odborná porota Veroniku Netušilovou. První místo ve fotosoutěži na sociální síti obsadila Tereza Bucharová. Nejlepší video reportáž natočili žáci Vyšší odborné školy sklářské a Střední školy v Novém Boru.

Po předání cen vítězům jednotlivých soutěží patřilo již náměstí žákům ze sedmi základních škol, kteří sestavili školní týmy a změřili své schopnosti v jednotlivých soutěžních disciplínách – výměna automobilového kola na čas, měření napětí v elektrickém obvodu na čas a elektrikářská štafeta.

Do kampaně NadoTECH se zapojilo přes tisíc žáků ze základních škol ze všech regionů Libereckého kraje a byla přijata s nadšením. V budoucnu proto má smysl v podobných projektech pokračovat. Velký dík patří i pedagogům a výchovným poradcům základních škol, kteří svým dílem přispěli k podpoře projektu tím, že ve školách zajistili výběr žáků, pro které byla kampaň NadoTECH zaměřena. A samozřejmě na ně celou dobu dohlíželi.

Kompletní výsledky fotosoutěží:

FOTOSOUTĚŽ – VELKÁ

1.         místo: VERONIKA NETUŠILOVÁ, 14 let, ZŠ Vratislavice nad Nisou

2.         místo: NIKOL KOLÁŘOVÁ, 13 let, ZŠ Vrchlického

3.         místo: EVA HOLMAJEROVÁ, 13 let, ZŠ Česká – Vesec

FOTOSOUTĚŽ – FACEBOOK

1.         místo: TEREZA BUCHAROVÁ, 13 let, ZŠ Vrchlického

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky