Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kam v zimě na dovolenou? Do Libereckého kraje

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
 

  • 26. 03. 2024 16:00
  • Kultura

Sdílet článek

Druhým nejpříjemnějším místem v Česku, ke lze strávit zimní dovolenou, je Liberecký kraj. Vyplývá to z výsledků ankety Kraj mého srdce, jež sleduje oblíbenost jednotlivých krajů České republiky. Liberecký region boduje v této kategorii již tradičně.

Vyhlášení letošního dvanáctého ročníku se konalo 15. března na veletrhu Holiday World v pražských Letňanech a Liberecký kraj získal stříbrnou medaili v kategorii KAM na zimní dovolenou.

„Náš kraj je tradičně pro návštěvníky nejzajímavější právě v zimním období. Snažíme se posouvat zájem i do dalších částí roku, například prostřednictvím nabídky zážitků z tradičních regionálních řemesel nebo sportovního vyžití v rámci letních sportů,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V celkovém mezikrajském hodnocení se Liberecký kraj umístil na osmém místě. Absolutním vítězem dvanáctého ročníku ankety Kraj mého srdce 2023 se stal Kraj Vysočina, následovaný Jihomoravským a Jihočeským krajem. Zejména v některých kategoriích byl souboj jednotlivých krajů velmi těsný.

Pořadatelem ankety, jež se koná pod záštitou právě Asociace krajů České republiky, je tradičně vydavatelství KAM po Česku ve spolupráci s veletržní správou PVA Expo Praha. Hlavním cílem ankety je každoročně porovnat oblíbenost krajů a v rámci soutěže je zviditelnit.

Kompletní výsledky ankety lze nalézt na odkazu https://bit.ly/krajmehosrdce2024.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky