Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

K pohodlnějšímu cestování v česko-polském pohraničí přispějí nové projekty na silnicích i železnici

Ing. Petr Zdrojewski

projektový manažer - programy přeshraniční spolupráce

  • 18. 12. 2023 14:35
  • Rozvoj

Sdílet článek

Páté zasedání Monitorovacího výboru z Programu Interreg Česko–Polsko 2021–2027 se konalo 12. prosince a věnovalo se projektům v oblasti silnic a železnic. Účastníci se dozvěděli informace o probíhajícím programovém období a došlo ke změnám v metodice hodnocení projektů.

V oblasti silnic byly schváleny dva projekty, které zajistí povrchové úpravy a zkvalitní přeshraniční mobilitu v česko-polském pohraničí. Dojde k opatřením, které zvýší bezpečnost vozovek a podpoří plynulost provozu přeshraničních silnic. Na území Libereckého kraje se uskuteční úpravy v oblasti železnice mezi stanicemi Tanvald a Szklarska Poreba.

„Jedná se o rozsáhlý projekt, který zajistí rekonstrukci dopravny v Dolním Polubném, dojde k instalaci nových výhybek v této stanici. Na polské straně železnice dostanou přejezdy závory a osvělení. Na české straně projdou rekonstrukcí kolejnice na úseku dlouhém šest a půl kilometru; 13,3 kilometru pak zajišťuje polský partner od státních hranic do Szklarske Poreby,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

Podrobnosti k vyhlášeným výzvám a informacích o programu mohou žadatelé najít nově na krajském webu Přeshraniční spolupráce | Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů | Liberecký kraj (kraj-lbc.cz).  Na odboru regionálního rozvoje a evropských projektů krajského úřadu slouží kontaktní místo, kde lze konzultovat záměry a podmínky Interreg Česko–Polsko. „Další zasedání monitorovacího výboru se uskuteční 9. ledna 2024 v Ostravě, kde budou hlavním tématem projekty Integrovaného záchranného systému,“ dodal Jiří Ulvr.

PL

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky