Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jubilejní Pohádkový les v Roprachticích si prošla takřka tisícovka dětí a dospělých

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 07. 2014 14:42
  • Školství

Sdílet článek

Tradiční Pohádkový les v Roprachticích se konal minulou sobotu již po pětatřicáté.

I letos pořadatelé z místní TJ Sokol připravili řadu překvapení a samozřejmě, jako vždy, pro každé dítě na každém stanovišti dobroty, pěkné ceny a dárky za splněné úkoly.

Na trase dlouhé 4km se míhaly na 19 stanovištích desítky pohádkových bytostí. Nechyběl pan král s princeznou,  čarodějnice a jejich létající koště, vodníci, líný Honza s buchtami, Kocour v botách, Křemílek a Vochomůrka, Hrnečku vař, Trautenberk, Shrek s Fionou, Dlouhý, Široký a Bystrozraký, čerti, Hurvínek s Máničkou, Flinstounovi, opička Žofka, baba Jaga s Ivánkem a Nastěnkou, motýl Emanuel či Krteček.

Zajímavým stanovištěm byl i Grand hotel u Supa, v němž organizátoři  dětem i dospělým zajistili  po trase  občerstvení.

 

„Kolem celé akce pobíhalo dohromady 72 pořadatelů z naší malé vesničky, jen pohádková stanoviště zajišťovala padesátka nadšenců v parádních kostýmech, většinou vlastní výroby. Na místním hřišti byla pro děti připravena „čekací“ dílna (než se vyrazilo na trasu), kde si děti mohly navlékat korálky, foukat maxi bubliny, hrát s modelínou, vybarvovat omalovánky popřípadě si nechat namalovat obličej. Na hřišti u píp a bufetů pak zajišťovalo chod akce dalších 23 lidí z vesnice,“ popsala nadšení spoluobčanů Věra Nosková, předsedkyně pořádajícího TJ Sokol Roprachtice.

 

Poděkování podle ní patří Libereckému kraji, především radní Ivaně Hujerové, která pomohla zajistit odměny a drobné dárky na mnohá pohádková stanoviště.

 

Letošního 35. ročníku se zúčastnilo 312 dětí v doprovodu svých rodičů. Celkové se na trasu vydalo 986 pochodníků. 

„Z kapacitních důvodů jsme bohužel museli odmítnout více než 100 zájemců,  kteří se hlásili přes e-mal do poslední chvíle. Přitom poslední účastníci vyráželi za pohádkovými bytostmi až kolem půl šesté večer. Déle již to bohužel nešlo, neboť procházka trvala skoro tři hodiny,“ omlouvá se  předsedkyně Sokola odmítnutým.  „Příště to chce hlásit se včas,“ radí.

Odměny a ceny zajistily také  firma MOCCA coffee Liberec, DETOA Albrechtice, ORNELA Zásada, RAUTIS Poniklá, cukrárna U Nyčů Jilemnice, TRAFIC Pardubice, SINGING ROCK Poniklá a další drobní sponzoři z řad návštěvníků.

„Pohádkový les v Roprachticích je oblíbený i z toho důvodu, že na každém stanovišti děti dostanou za splněný úkol odměnu, čehož jsme mohli docílit i díky těmto příznivcům našeho Pohádkového lesa,“  děkuje  Věra Nosková. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky