Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jilemnice se pochlubila nemocnicí, Dětským centrem i muzeem

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 10. 2013 15:23
  • Školství

Sdílet článek

Profesionální tým lidí a dlouhodobá koncepce stojí za skvělými výsledky Masarykovy městské nemocnice v Jilemnici.

Hejtman Libereckého kraje se během jednodenní návštěvy Jilemnicka seznámil nejen s perfektně fungující páteřní nemocnicí, ale spolu se starostou Jilemnice Vladimírem Richtrem navštívil i největšího zaměstnavatele ve městě – firmu DEVRO, zavítal do Dětského centra, setkal se s pěti starosty mikroregionu a letmo si prohlédl místní Krkonošské muzeum. Celodenní návštěvu zakončil setkání se zastupiteli města a následnou besedou s občany v Erbovním sále muzea.

Jednodenní návštěvu Jilemnice zahájil hejtman Libereckého kraje ve společnosti DEVRO. Ta ve svých závodech v Jilemnici a ve Slavkově u Brna zaměstnává přes 1000 zaměstnanců, z toho většina jich pracuje právě v jilemnickém závodě. Společnost DEVRO, do roku 2011 dříve známa pod názvem CUTISIN, produkuje kolagenní střeva, jedlé tubulární folie, plastová střeva, atd.

„Naše střívka si získala oblibu pro svoji kvalitu, hygienické přednosti, výbornou stravitelnost i skus,“ sdělil hejtmanovi Konstantin Martínek, jednatel společnosti.

„Jsem mile překvapený, jak funguje symbióza mezi městem a firmou DEVRO, ukázkou toho je rekonstrukce a modernizace čistírny odpadních vod společnosti, která slouží i obyvatelům města Jilemnice,“  poznamenal  hejtman LK a přislíbil, že se do společnosti vrátí.

Následovala návštěva Dětského centra Jilemnice. Ředitelka centra Jaroslava Řehořková seznámila hosty, jak probíhá komplexní péče o děti. Dětské centrum se podle ní stará o děti s kombinovanými vadami, tělesným, mentálním i smyslovým postižením, logopedickými vadami i autistickými rysy. „Mám veliký respekt před ředitelkou a jejím týmem, jakým způsobem pomáhají dětem a rodičům, kteří se musí vypořádat s nepřízní osudu,", podotkl hejtman.

Součástí celodenního programu byl i pracovní oběd se starosty okolních obcí (Roztoky u Jilemnice, Rokytnice nad Jizerou, Studenec, Vítkovice, Jablonec nad Jizerou). Hejtman Půta se tak seznámil s problémy mikroregionu Jilemnicko. Řešila se především dopravní infrastruktura a špatný stav krajských komunikací.

Návštěva Masarykovy městské nemocnice v Jilemnici  byla pro všechny příjemným překvapením.   Ředitel nemocnice Jiří Kalenský představil některé unikátní projekty nemocnice, které zde zrealizovali od devadesátých let do dneška. Během prohlídky nemocnice měl hejtman možnost shlédnout nejmodernější přístroje i moderní stravovací centrum.

"Prohlídka jilemnické nemocnice je pro mě velmi inspirativní a nutí mě zamyslet se nad tím, proč někde umí řídit nemocnici bez dotací a dluhů. Jilemnická nemocnice je ukázkovým příkladem, že to jde," zhodnotil návštěvu hejtman. 

Před diskusí se zastupiteli města a občany stihl hejtman krátkou prohlídku Krkonošského muzea. Ředitel muzea Jan Luštinec sotva stačil hejtmanovi prozradit, že zde chystají zajímavou výstavu týkající se rodu Harrachů, která by měla vzniknout ve spolupráci s dalšími městy, v nichž tento slavný rod působil.

V muzejním Erbovním sále se pak uskutečnilo setkání se zastupiteli města. V průběhu hodinového setkání diskutovali účastníci především o dopravní infrastruktuře, zdravotnictví, ale i o sportu – výchově mládeže a využití zimních lyžařských středisek. 

Závěrečnou hodinku a půl strávenou v Jilemnici diskutoval  hejtman s občany města. Před téměř 30 lidmi vysvětlil financování kraje a zmínil i složitý rok 2014, kdy bude muset kraj investice poměrně výrazně krátit. Půldenní návštěvu města zakončil hejtman podpisem do pamětní knihy města. 

Pravidelné setkávání hejtmana se zastupiteli obcí a měst a občany Libereckého kraje pokračuje 1. listopadu v Mimoni,

Viz také:

http://www.youtube.com/watch?v=b7-eqzYy2XY&feature=c4-overview&list=UUkp2cNxSkgALb2i3lqO-Ypw

 

http://www.youtube.com/watch?v=CS0c_S7t_5k

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky