Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jak probudit zájem dětí o vědu a techniku? Pomohou semináře

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 06. 2016 14:41
  • Školství
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Asociace pro mládež, vědu a techniku AMAVET, z. s. společně s Libereckým krajem, Nadací JABLOTRON a dalšími partnery pořádá semináře s názvem „Program vytváření a rozvíjení zájmu žáků o vědecké a technické obory v Libereckém kraji“. Konají se od 14. do 16. června.

Semináře mají účastníky seznámit s dlouhodobým projektem, který je zaměřený na zvyšování zájmu dětí a mládeže o vědu a techniku a jejich budoucí profesní orientaci na obory, jenž na našem trhu práce citelně chybějí. Protože zájem o vědu a techniku je třeba probouzet již na základních školách, připravuje Asociace pro mládež, vědu a techniku AMAVET v Libereckém kraji Soutěž vědeckých a technických projektů pro děti a mládež od 6. ročníku základních škol až po maturanty.

Cílem je zapojit žáky do vědeckých a technických projektů, učit je smysluplně využívat volný čas, osvojit základy metodologie vědecké práce, vyhledávat a rozvíjet nadějné talenty a propojit školu s praxí.

Záštitu nad semináři převzala Alena Losová, členka Rady Libereckého kraje, pověřená řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. Gestorem je Asociace pro mládež, vědu a techniku AMAVET, z. s.

Čtyři semináře se během tří dnů uskuteční v následujícím týdnu:
14. června 2016 od 10 hodin v zasedací síni Městského úřadu v České Lípě (nám. T. G. Masaryka 1, 470 36 Česká Lípa),
15. června 2016 od 9 hodin v Divadelním sále ve staré budově radnice v Semilech, 2. patro (Husova 82, Semily),
15. června 2016 od 14:00 hodin v multimediálním sále sídla Libereckého kraje, budova C, 3. patro (U Jezu 642/2a, Liberec),
16. června 2016 od 10:00 hodin v zasedací místnosti budovy radnice (Magistrát města Jablonec nad Nisou, Mírové náměstí 19, Jablonec nad Nisou).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky